• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…

Ελληνικά αδέσποτα στα .....ξένα!


Είναι Ελληνίδα με ξένη καταγωγή και, συχνά πυκνά, φιλοξενεί αδέσποτα σκυλιά, κάποια απ' τα οποία, έπειτα από αλληλογραφία με ενδιαφερόμενους, στέλνει στη Γερμανία, σε ανάδοχες οικογένειες.

Η κυρία Μάρτιν Δέδε, μας γράφει για τους λόγους που οι Γερμανοί ζωόφιλοι θέλουν «μεσογειακά μπασταρδάκια», για τα έξοδα της αποστολής κ.τ.λ. Ακολουθεί η επιστολή της:

Λοιπόν, πραγματικά, δεν ξέρω τι να σας πω. Βασικά, ξέρω ακριβώς τι γίνεται στη Γερμανία και κάτι ανάλογο γίνεται σ' όλες τις βόρειες χώρες. Δανία, Σουηδία σίγουρα.

Η Αγγλία εξαιρείται λόγω καραντίνας. Η Γαλλία επίσης δεν ενδιαφέρεται, έχουν το δικό τους Νότο να καλύψουν.

Στη Γερμανία, λοιπόν, υπάρχουν πολλά άτομα που φέρουν τον τίτλο «προστάτες ζώων», έχουν μια άδεια γι' αυτό. Ελέγχονται από τις υγειονομικές υπηρεσίες όσον αφορά την καταλληλότητα του χώρου τους. Εχουν κάποια προνόμια, π.χ. στο αεροπλάνο, οι κοινοί θνητοί μπορούν να συνοδεύσουν μέχρι τρία σκυλιά -δύο στις αποσκευές και ένα στο χέρι, αν είναι κάτω από πέντε κιλά- ενώ αυτά τα άτομα μπορούν να συνοδεύσουν όσα επιτρέπει η εταιρεία.

Μπορούν -ευτυχώς για μας- ενίοτε, να προμηθευτούν τσιπς σε προνομιακές τιμές, αντί τα 55 ευρώ ανά τσιπ που κοστίζει στον κτηνίατρο - οι οποίοι στη χώρα μας δεν μπορούν να βρουν σε καλύτερες τιμές.

Κάποιοι απ' αυτούς -αυτές συνήθως- είναι σε συνεργασία με σπίτια που προσφέρονται να φιλοξενήσουν ζώα μέχρι να βρεθεί οριστική οικογένεια -ανάδοχες οικογένειες στην καθομιλουμένη.

Πήγα σε δύο απ' αυτά τον Φλεβάρη. Δεδομένου ότι όλα τα ζώα δεν είναι εύκολο να εμπιστευτούν ανθρώπους με τη μία, λόγω πρότερων εμπειριών, αυτή η αποπυραμίδωση είναι πολύ ευεργετική γι' αυτά.

Και σε μας επίσης, που δεν έχουμε τον χρόνο και τους εθελοντές ν' ασχοληθούμε με την ψυχούλα τους - προηγείται το φαΐ τους, το νερό τους, η υγιεινή τους και η υγεία τους. Ορφανοτροφείο είμαστε όπως και να το δείτε.

Φυσικά, εκτός από δίκτυο γνωστών, διαθέτουν και ιστότοπο για να βρουν οικογένειες για υιοθεσία.

Οι Γερμανοί προτιμούν να υιοθετούν «μεσογειακά μπάσταρδα», γιατί έχουν πολύ κακές εμπειρίες από τα μεγαλόσωμα «καθαρόαιμα». Το κυνοκομεία τους έχουν 90% «λύκους», «ροτβάιλερ», «μπόξερ», «πιτ μπουλς» ή σκυλιά που οι «πληροφορίες τους» λένε ότι δεν δίνονται, γιατί έχουν κακοποιηθεί πολύ και είναι επικίνδυνα. Τα συμβόλαια της υιοθεσίας είναι πολύ αυστηρά -Γερμανοί γαρ. Μακάρι να μπορούσαμε να απαιτήσουμε ανάλογους όρους στη χώρα μας.

Θυμάστε το δικό σας κείμενο για σκυλιά με μαύρη γυαλιστερή γούνα...

Μετά την υιοθεσία, τα συγκεκριμένα άτομα περνάνε, αιφνιδιαστικά συνήθως, και ελέγχουν το πόσο καλά ζουν τα ζώα. Ενα απ' τα «δικά» μου σκυλιά -το μεγάλωσα από μισό κακάσχημο κιλό και βγήκε ένας κούκλος 28 κιλά, μπασταρδολαμπραντόρ- το βρήκε η συνεργάτις μας δεμένο έξω με -3 βαθμούς και το πήρε πίσω ασυζητητί.

Οταν πήγα, τον βρήκα σ' ένα μεγάλο παλιό σπίτι σε χωριό, τον λάτρευαν -οι καινούργιοι- είχε τα οκτώ γατιά του, όπως μεγάλωσε μαζί μου, και ήταν πανευτυχής και ελεύθερος - ποτέ δεμένος.

Φτάνω και στο οικονομικό, για το οποίο είμαι σίγουρη ότι έχετε ακούσει τα πιο πολλά -και κουλά.

Κάθε ζώο που φτάνει στην υιοθεσία, φτάνει με προίκα... Τρια εμβόλια, εγγύηση κτηνιάτρου, διεθνές διαβατήριο, τσιπ, τεστ λεισμανίασης, κάποιες φορές δε, στείρωση -χώρια η πτήση.

Οποιος υιοθετεί, φυσικά, αυτά τα πληρώνει. Το να δώσεις στη Γερμανία 180-200 ευρώ για ένα υγιές σκυλί -πέρα από την ηθική ικανοποίηση ότι το σώζεις απ' τους δρόμους και τη μεταχείριση που επιφυλάσσουμε εμείς (οι Ελληνες) στα ζώα- δεν είναι τίποτα, μπροστά σ' αυτά που θα πλήρωναν εκεί στον κτηνίατρο -ή στα φάρμακα αν χρειαστεί.

Με λίγη τύχη παίρνουμε πίσω το κόστος των πτήσεων. Με λίγη -έως πολύ- περισσότερη και κάποια απ' τα υπόλοιπα κόστη.

Αν αναρωτιέστε τι οικονομικό όφελος έχουν οι «προστάτες των ζώων» και κάνουν τόσα:

1 Προσωπικά, έχω μεγαλώσει πάνω από είκοσι κουτάβια και θα 'ταν παραπάνω αν είχα κατάλληλο σπίτι -και δεν είμαι η μόνη τρελή.

2 Αν εμείς κάνουμε σωστά τη «δουλειά» μας και τα ζωάκια είναι απολύτως υγιή και φιλικά τότε βρίσκουν γρήγορα σπίτι και το κέρδος βρίσκεται κάπου στη διαφορά κόστους υπηρεσιών, π.χ. στείρωση αρσενικού -για τη φιλοζωϊκή- 60 ευρώ. Στη Γερμανία; 200-500 ευρώ.

3 Αν είναι ανθρωποφοβικά, αν έχουν κάποια αρρώστια που δεν φαίνεται, π.χ. βορελίωση (απ' τα τσιμπούρια), τότε χάσανε. Το γιατί, ευνόητο νομίζω.

Αλλά τι εναλλακτική υπάρχει; Το ζητούμενο είναι τα ζώα να βρουν σπίτι.

Αν δεν κάλυψα κάποιες απ' τις απορίες σας, εδώ είμαστε.

Ελπίζω να μη σας ζάλισα.

4 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

kakos lykos είπε...

Αφού στην χώρα μας τα αδεσποτάκια, ζουν -όσα δεν τα θανατώσουν- σε άθλιες συνθήκες, καλύτερα στο εξωτερικό που θα βρουν στέγη και αγάπη.Αρκεί μόνο να μην κρύβονται από πίσω εταιρείες, που κάνουν επιστημονικές έρευνες και τα χρησιμοποιήσουν σαν πειραματόζωα και εξαπατούν με υποτιθέμενες υιοθεσίες τις ζωοφιλικές οργανώσεις.Αυτός είναι ο μόνος μου φόβος με τις υιοθεσίες στο εξωτερικό.

Καλημέρα Λιονταρίνα.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΟΣΑ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΑΚΟΣ Lykos.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΦΙΛΗ ΜΟΥ.

D.Angel είπε...

Κι εγώ θα συμφωνήσω με το λυκάκι μας!
Εχουν ακουστεί όμως διάφορα και για τις υιοθεσίες στο εξωτερικό!
Ελπίζω να ναι όλα καλά και τα αδεσποτάκια να βρίσκουν υπέροχα σπίτια για να μεγαλώσουν!
Φιλιά

ΛΕΩΝ είπε...

Λύκαινα, Σκρουτζάκο και Αγγελική

Πολύ σωστά, κι εγώ έχω επιφυλάξεις για τις μαζικές υιοθεσίες εξωτερικού γιατί έχουν ακουστεί πολλά! Υπάρχουν βέβαια και κάποια σωματεία τα οποία πραγματικά κάνουν πολύ καλή δουλειά, με σοβαρά κριτήρια επιλογών και πραγματικό έλεγχο πριν και μετά την υιοθεσία! Μακάρι να είναι έτσι ...τα περισσότερα!

Καλημέρα σε όλους!

Δημοσίευση σχολίου