• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…


Πριν από μια δεκαετία, μόνο 50 καμηλοπαρδάλεις του υποείδους της Δυτικής Αφρικής επιζούσαν στην περιοχή του Νίγηρα. Σήμερα, χάρη στην ευαισθητοποίηση των κατοίκων, ο πληθυσμός του απειλούμενου γίγαντα έφτασε τα 200 άτομα και συνεχίζει να ανακάμπτει.

Η καμηλοπάρδαλη Giraffa camelopardalis peralta είναι το πλέον απειλούμενο από τα εννέα υποείδη που ζουν στην Αφρική.

Πριν από ένα αιώνα, χιλιάδες από τα πελώρια μηρυκαστικά -τα ψηλότερα ζώα του κόσμου- ζούσαν από τις ακτές του Ατλαντικού στη Σενεγάλη μέχρι το Τσαντ στο κέντρο της αφρικανικής ηπείρου.

Στις αρχές του 20ού αιώνα, η υποβάθμιση του ενδιαιτήματός τους και η λαθροθηρία είχαν περιορίσει τις καμηλοπαρδάλεις της Δυτικής Αφρικής σε μια ζήνη μήκους μόλις 240 χιλιομέτρων κοντά στην πρωτεύουσα του Νίγηρα, το Νιάμεϊ.

Χάρη στη συνεργασία της κυβέρνησης με το Ίδρυμα Προστασίας Καμηλοπάρδαλης, οι χωρικοί έμαθαν να συζούν με τις καμηλοπαρδάλεις, να τις αφήνουν να κινούνται μέσα στα χωράφια τους και να πίνουν νερό από τις ποτίστρες των κοπαδιών τους.

«Μπορείς να τις δεις να διασχίζουν τα λιβάδια» σχολιάζει ο Τζούλιαν Φένεσι, μέλος της οργάνωσης.

Οι πληθυσμοί των εννέα υποειδών καμηλοπάρδαλης σε όλη την Αφρική αριθμούν σήμερα περίπου 100.000 άτομα, από τα οποία τα μισά ζουν μέσα σε προστατευόμενες περιοχές.

2 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

kakos lykos είπε...

Επιτέλους, να και ένα είδος που άρχισε να αυξάνεται ξανά ο πληθυσμός του.Στην Αφρική ευαισθητοποιήθηκαν. Για να δούμε εμείς που το παίζουμε Ευρωπαίοι, πού δώσαμε τα φώτα στους υπόλοιπους με τον αρχαίο πολιτισμό μας( αλλά από τότε που τα δώσαμε, ξεχάσαμε να κρατήσουμε λίγο φως και για μας και ζούμε στα σκοτάδια), αν θα βάλουμε μυαλό να δείξουμε λίγο πραγματικό ενδιαφέρον για τα άγρια ζώα, που θανατώνονται στην πατρίδα μας.

Καλησπέρα Λιονταρίνα :)

ΛΕΩΝ είπε...

Ελπίζεις ακόμα Λύκαινα? Εγώ άρχισα να απελπίζομαι!
Καλημέρα και καλό Σαβ/κο!

Δημοσίευση σχολίου