• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…

Λέμε αντίο στα Κοάλα.

Με εξαφάνιση κινδυνεύουν τα κοάλα, αν δε ληφθούν δραστικά μέτρα, λένε οι ερευνητές. Σύμφωνα με τον Οργανισμό Προστασίας των κοάλα στην Αυστραλία, τα τελευταία έξι χρόνια ο αριθμός των ζώων έχει μειωθεί στο μισό λόγω της ανάπτυξης, των αλλαγών του κλίματος, των πυρκαγιών που έχουν πλήξει τη χώρα, αλλά και της χλαμυδίωσης, μιας σεξουαλικώς μεταδιδόμενης ασθένειας.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις ο πληθυσμός τους, που υπολογιζόταν σε 100.000, έχει πλέον μειωθεί σε 43.000.

Ο Οργανισμός Προστασίας, συγκέντρωσε τα δεδομένα του από 1.800 τοποθεσίες και 80.000 δέντρα.

Δραματική παρουσιάζεται και η μείωση του αριθμού τους την τελευταία δεκαετία, καθώς εκτιμάται ότι από 20.000 που υπήρχαν στο βόρειο Κουίνσλαντ, πλέον, οι ερευνητές δεν μπόρεσαν να εντοπίσουν κανένα, σε χρονικό διάστημα τεσσάρων ημερών.

Ο οργανισμός υποστηρίζει πως όπως προκλήθηκαν προβλήματα από την αποψίλωση και τις υψηλές θερμοκρασίες, λόγω της παγκόσμιας υπερθέρμανσης, έτσι έχει μειωθεί και η διατροφική αξία των βασικών για τη διατροφή τους φύλλων ευκαλύπτου.

Σύμφωνα με την υπεύθυνη του οργανισμού, Ντέμπορα Ταμπάρτ τα κοάλα δεν υπάρχουν, διότι δεν υπάρχουν ούτε δέντρα.

Η κ. Ταμπάρτ ελπίζει ότι οι καινούργιοι αριθμοί θα... ανοίξουν τα μάτια στην κυβερνητική συντονιστική επιτροπή που ασχολείται με τα απειλούμενα είδη.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της επιτροπής, Μπομπ Μπίτον, ισχυρίζεται πως δεν είναι στα άμεσα σχέδια του οργανισμού μια απόφαση για τη σωτηρία των μαρσιποφόρων, παρά το γεγονός ότι είναι ένα από τα αγαπημένα ζώα της χώρας.

Σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου στο γαλλικό πρακτορείο, πολλά είδη είναι αγαπητά στους κατοίκους της χώρας, χωρίς, όμως, αυτό να λαμβάνεται υπόψη. ''Προστατεύουμε τα κοάλα, όπως θα προστατεύαμε και τη μαύρη οχιά'', τόνισε ο Μπίτον.


2 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

kakos lykos είπε...

Πάνω που χαρήκαμε για την ανάκαμψη του πληθυσμού των καμηλοπαρδάλεων, ήρθαν τα νέα για τα κοάλα και απογοητεύτηκα.Τελικά όσο πιο πολιτισμένη είναι μία χώρα, τόσο πιο απολίτιστη γίνεται με τα ζώα.

Καλησπέρα και καλό Σαββατοκύριακο Λιονταρίνα.

ΛΕΩΝ είπε...

Καλημέρα Λύκαινα!
Τελικά η απελπισία μας κυριεύει...!
Καλό Σαββατοκύριακο και σε σένα!

Δημοσίευση σχολίου