• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…


Ο τρόπος με τον οποίο τα καγκουρό επανορθώνουν τις βλάβες στο DNA τους είναι πιθανό να κρύβει το «μυστικό» της πρόληψης του καρκίνου του δέρματος σύμφωνα με Αυστραλούς και Αυστριακούς ερευνητές. Οι επιστημονικές ομάδες ερευνούν ένα ένζυμο επανόρθωσης του DNA, το οποίο συναντάται στα καγκουρό και σε πολλούς άλλους οργανισμούς, αλλά όχι σε ανθρώπους. Το εν λόγω ένζυμο είναι πολύ αποτελεσματικό στην επιδιόρθωση μιας συγκεκριμένου τύπου βλάβης, που σχετίζεται με πολλές μορφές καρκίνου του δέρματος.

Η έρευνα διεξήχθη από το Κέντρο Χημείας και Βιοτεχνολογίας Ελευθέρων Ριζών στο πανεπιστήμιο της Μελβούρνης (ARC) σε συνεργασία με επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Ίνσμπρουκ στην Αυστρία.
Οι επιστημονικές ομάδες εξομοιώνουν στο εργαστήριο την έκθεση του δέρματος του καγκουρό στη βλαβερή υπεριώδη ηλιακή ακτινοβολία και στη συνέχεια αναλύουν τη διαδικασία επιδιόρθωσης της βλάβης στο DNA, που καταλήγει στη δημιουργία μίας σειράς πρωτοεμφανιζόμενων χημικών υπο-προϊόντων.
Τα αποτελέσματα της έρευνας θα δημοσιευτούν στο επόμενο τεύχος της επιθεώρησης Chemical Communications.
Η υπερβολική έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία ευθύνεται για τουλάχιστον τα δύο τρίτα της εμφάνισης μελανώματος, μία πολύ δύσκολα ιάσιμη μορφή καρκίνου του δέρματος, καθώς το κατεστραμμένο DNA των κυττάρων του δέρματος οδηγεί σε γενετικές μεταλλάξεις.

ΩΧ! ΠΡΟΒΛΕΠΩ ΣΕ ΛΙΓΟ ΤΑ ΚΑΓΚΟΥΡΩ ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΕΊΔΗ ΠΡΟΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ.....!

0 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Δημοσίευση σχολίου