• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

  Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

 • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

  «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

 • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

  «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

 • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

  Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…


Εκατομμύρια πρόβατα κινδυνεύουν να πεθάνουν από την πείνα αλλά και το πολικό ψύχος που επικρατεί στη Σκωτία, αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας Guardian.

Το Σωματείο των Αγροτών της Σκωτίας, ανακοίνωσε ότι περίπου το ένα τρίτο των προβάτων της χώρας βρίσκεται στους λόφους, προειδοποιώντας ότι κινδυνεύουν να πεθάνουν από την πείνα ή το πολικό ψύχος.

Οι χαμηλές θερμοκρασίες που έχουν «παγώσει» τις τελευταίες βδομάδες τη Σκωτία και οι δύσκολες καιρικές συνθήκες, έχουν ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στις καλλιέργειες και στη κτηνοτροφία.

Στα βόρεια της Σκωτίας επικρατεί η χειρότερη κακοκαιρία, με θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν, με πυκνές χιονοπτώσεις και πάγους στους δρόμους, τις τελευταίες τρεις εβδομάδες.

Από τις πυκνές χιονοπτώσεις έχουν σημειωθεί προβλήματα ηλεκτροδότησης, οι μετακινήσεις γίνονται με μεγάλη δυσκολία αφού υπάρχει πάγος στους δρόμους και έχουν καταστραφεί πολλές σιταποθήκες, μαντριά και σφαγεία.

Υπάρχει κίνδυνος ελλείψεων γαλακτοκομικών προϊόντων στα καταστήματα, αφού οι αγρότες δεν μπορούν να τα προμηθεύσουν, λόγω της κακοκαιρίας που επικρατεί.

Συγκεκριμένα, η γαλακτοβιομηχανία Omsco, η οποία προμηθεύει ένα μεγάλο μέρος της Βρετανίας με τα προϊόντα της, αναγκάστηκε τις τελευταίες 48 ώρες να πετάξει 100,000 λίτρα γάλα.

Για το econews.gr Λίντα Σπυρέλη

0 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Δημοσίευση σχολίου