• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…


Περισσότερες από 15.000 ευχετήριες κάρτες με εξαιρετικά ασυνήθιστο περιεχόμενο ταχυδρομήθηκαν τις μέρες των Χριστουγέννων με παραλήπτες τις ελληνικές πρεσβείες σε όλα τα ευρωπαϊκά κράτη και όλα τα μεγάλα γραφεία ταξιδιών… Αντί για τη Γέννηση ή τον Αϊ-Βασίλη, έχουν τις φωτογραφίες κακοποιημένων ζώων και αντί για ευχές, γράφουν στα αγγλικά: «Η Κρήτη είναι πολύ όμορφη, αλλά όχι για τα ζώα!»

Είναι μια καμπάνια που ξεκίνησε το παράρτημα της φιλοζωικής οργάνωσης «Μικρή Κιβωτός του Νώε» στη Γερμανία, σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης των ελληνικών αρχών και της κοινωνίας για την κατάσταση που επικρατεί στην Κρήτη όσον αφορά τα αδέσποτα… Τις κάρτες υπογράφουν με τα πλήρη στοιχεία τους ξένοι τουρίστες που είχαν επισκεφθεί τη Μεγαλόνησο, ζητώντας με αυτό τον πρωτότυπο τρόπο να αλλάξει ουσιαστικά η αντιμετώπιση των ζώων στη χώρα μας.

Την αποκάλυψη για την καμπάνια έκανε η υπεύθυνη του παραρτήματος της «Μικρής Κιβωτού του Νώε» στα Χανιά, Σίλκε Βρόμπελ, επισημαίνοντας ότι ο σύλλογος δεν θέλει να δυσφημίσει τη χώρα μας, αλλά να βοηθήσει στην προσπάθεια να ευαισθητοποιηθούν οι κάτοικοι της Κρήτης και να αλλάξουν τη στάση τους απέναντι στα ζώα.

Σύμφωνα με την κ. Βρόμπελ, η «Κιβωτός» έχει αγοράσει έκταση στο Ακρωτήρι για να δημιουργηθεί ένα οργανωμένο κυνοκομείο και μια κλινική ζώων ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Ωστόσο, εδώ και τρία ολόκληρα χρόνια περιμένει από τη νομαρχία να εγκρίνει την άδεια για εγκατάσταση των ζώων! Ώσπου να γίνει αυτό, ο σύλλογος φροντίζει όσα αδέσποτα μπορεί, με έξοδα των μελών του και βοήθεια από το αντίστοιχο παράρτημα στη Γερμανία. «Κάθε μήνα ο σύλλογος έχει 8.000 ευρώ έξοδα για τρόφιμα, φάρμακα, ρεύμα, προσωπικό και ήδη χρωστάμε 13.000 ευρώ στους κτηνιάτρους! Ο δήμος Χανίων μάς δίνει κάθε μήνα δέκα τσουβάλια ζωοτροφές, αλλά δεν φτάνουν για 250 ζώα… Χρειαζόμαστε έναν κατάλληλο χώρο με εξειδικευμένο προσωπικό που να φροντίζει τα ζώα και να κάνει θεραπείες. Δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια στο πρόβλημα και να κάνουμε ότι δεν βλέπουμε», λέει η κ. Βρόμπελ.

Ειδικά τις μέρες πριν από τις γιορτές τα περιστατικά δηλητηριάσεων, εγκατάλειψης, κακοποίησης, ακόμη και εν ψυχρώ δολοφονίας αδέσποτων με πυροβόλα όπλα παρουσίασαν ραγδαία αύξηση στα Χανιά… Το χρονικό, όπως το κατέγραψαν τα μέλη της «Κιβωτού», έχει ως εξής:

29 Δεκεμβρίου: στα Νεώρια κάτοικοι βρήκαν 15 δηλητηριασμένες γάτες.
29 Δεκεμβρίου: έξω από το τελωνείο στη Σούδα ασυνείδητοι εγκατέλειψαν πέντε κουτάβια.
28 Δεκεμβρίου: στο πάρκο του κέντρου των Χανίων βρέθηκαν δεμένα και εγκαταλειμμένα δύο μικρά σκυλιά.
22 Δεκεμβρίου: πολίτες από την αμερικανική βάση βρήκαν έξι κουτάβια πεταμένα μέσα σε κάδο απορριμμάτων στα Κουνουπιδιανά.
21 Δεκεμβρίου: άγνωστοι πυροβόλησαν δύο σκυλιά στα Περιβόλια.
15 Δεκεμβρίου: στον παραλιακό δρόμο του Μάλεμε βρέθηκε να περιπλανάται ένα σκυλί χτυπημένο σοβαρά στη σπονδυλική στήλη από αυτοκίνητο που ο οδηγός του το εγκατέλειψε. Δεν μπορούσε να χειρουργηθεί και του έγινε ευθανασία.

Κι όλα αυτά, λίγους μόλις μήνες μετά τη φρικιαστική εικόνα των πέντε σκυλιών που βρέθηκαν κρεμασμένα σε δέντρο κοντά στη Σητεία (23 Μαΐου), των άλλων δύο που βρέθηκαν κρεμασμένα από φράκτη στα Μάλια (13 Ιουνίου), των τριών σκελετωμένων σκυλιών που βρέθηκαν δεμένα με αλυσίδες χωρίς φαγητό και νερό σε σκουπιδότοπο κοντά στον εθνικό δρόμο στον Πλατανιά Χανίων (30 Μαΐου) και δεκάδων άλλων περιστατικών βίας σε βάρος ζώων.

ΑΠΟ ΕΔΩ

0 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Δημοσίευση σχολίου