• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…

Ζώο με ιδιότητες φυτού!


Ένας πράσινος θαλάσσιος γυμνοσάλιαγκας, ο οποίος φαίνεται να είναι μισός ζώο και μισός φυτό, είναι το πρώτο πλάσμα που ανακαλύφθηκε, το οποίο παράγει τη φυτική χρωστική ουσία χλωροφύλλη. Το έρπον πλάσμα μάλλον «έκλεψε» από φύκια που κάποτε έφαγε, τα γονίδια που του δίνουν την ικανότητα παραγωγής χλωροφύλλης, η οποία αποτελεί αποκλειστικό προνόμιο των φυτών. Έτσι, ο συγκεκριμένος γυμνοσάλιαγκας έχει αποκτήσει πια τη δυνατότητα φωτοσύνθεσης, δηλαδή να μετατρέπει το φως του ήλιου σε ενέργεια.

Σύμφωνα με τον βιολόγο Σίντνεϊ Πιρς του πανεπιστημίου της Νότιας Φλόριδα, που μελετά εδώ και 20 χρόνια το περίεργο πλάσμα με την επιστημονική ονομασία Elysia chlorotica, αυτό είναι να θέση να δημιουργεί μόρια που περιέχουν ενέργεια, χωρίς να έχει φάει το παραμικρό, αντίθετα με τα άλλα ζώα που πρέπει να καταναλώσουν τροφές για να τις μετατρέψουν σε ενέργεια.

Ο Πιρς παρουσίασε τα αποτελέσματα των ερευνών του στο τελευταίο ετήσιο συνέδριο της Εταιρίας Ενοποιητικής και Συγκριτικής Βιολογίας στο Σιάτλ των ΗΠΑ, σύμφωνα με το Live Science. Όπως ανέφερε, «είναι η πρώτη φορά που ένα πολυκυτταρικό ζώο έχει βρεθεί ότι μπορεί να παράγει χλωροφύλλη».

Οι γυμνοσάλιαγκες, που ζουν κυρίως σε αλμυρούς βάλτους στον Καναδά, όχι μόνο έχουν «κλέψει» τα γονίδια της χλωροφύλλης, αλλά και μικροσκοπικά μέρη των κυττάρων που αποκαλούνται χλωροπλάστες και τα οποία χρησιμοποιούνται για τη φωτοσύνθεση.

Οι χλωροπλάστες τους, με την χρήση της χλωροφύλλης, μετατρέπουν το ηλιακό φως σε ενέργεια, ακριβώς όπως συμβαίνει στα φυτά. Οι ερευνητές αρκεί να βάλουν ένα φως πάνω από τους γυμνοσάλιαγκες για 12 ώρες και τα ζώα-φυτά μπορούν, στη συνέχεια, να επιβιώσουν για αρκετό καιρό χωρίς καθόλου τροφή.

Οι γυμνοσάλιαγκες έχουν τόσο καλά ενσωματώσει το φυτικό γενετικό υλικό, που το κληρονομούν στους απογόνους τους χωρίς πρόβλημα.

Τα μικρά τους διαθέτουν εκ γενετής την ικανότητα παραγωγής χλωροφύλλης, αλλά δεν μπορούν να κάνουν φωτοσύνθεση μέχρι να φάνε αρκετά φύκια για να «κλέψουν» την αναγκαία ποσότητα χλωροπλαστών, τους οποίους δεν μπορούν να δημιουργήσουν από μόνα τους.

Σε κάθε περίπτωση, τα συγκεκριμένα πλάσματα έχουν εντυπωσιάσει τους επιστήμονες, οι οποίοι δεν είναι βέβαιοι πώς ακριβώς η Elysia chlorotica αφομοιώνει και ενσωματώνει στο γενετικό υλικό της τα φυτικά γονίδια.

Σύμφωνα με τον Πιρς, «είναι σίγουρα εφικτό το DNA από το ένα είδος να μεταφερθεί σε άλλο, όπως δείχνει η περίπτωση αυτών των πλασμάτων, όμως οι μηχανισμοί είναι ακόμα άγνωστοι».

2 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Tyler Durden είπε...

το τελευταίο πρέπει να το λάβουν πολύ καλά υπόψιν όσοι θέλουν να μας ταϊσουν με μεταλλαγμένα και να τα καλλιεργήσουν ελεύθερα στη φύση

καλημέρα

ΛΕΩΝ είπε...

Όπου παρεμβάλλεται το χέρι του ανθρώπου, κάποια βλακεία θα γίνει σίγουρα!

Δημοσίευση σχολίου