• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

  Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

 • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

  «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

 • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

  «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

 • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

  Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…

Οικογένεια αρκούδων σε χωριό της Κοζάνης!


Μια οικογένεια αρκούδων εμφανίζεται σε τακτά διαστήματα στο Βυθό Πενταλόφου Κοζάνης, να κάνει βόλτες σε στενά δρομάκια και στις αυλές των σπιτιών, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ημερησία».

Πρόκειται για μια νεαρή μητέρα με τα δύο μικρά της, η οποία την περασμένη άνοιξη βρέθηκε να είναι σκαρφαλωμένη σε μια κερασιά στην αυλή ενός σπιτιού και να τρώει κεράσια, με τα μικρά να την περιμένουν στη σκιά του δέντρου.

«H γυναίκα που έχει το σπίτι την παρακολουθούσε από το παράθυρο και μου τηλεφώνησε να έρθω να τη δω. Στεκόμασταν επτά – οκτώ άτομα σε απόσταση δέκα μέτρων και την κοιτάζαμε να τρώει ατάραχη, μέχρι που κάποια στιγμή κατέβηκε, πήρε τα μικρά της και χάθηκαν στο δάσος», δήλωσε ο πρόεδρος της Kοινότητας Πενταλόφου Γιώργος Kαρούτας.

Η εν λόγω οικογένεια εμφανίστηκε πολλές φορές στο χωριό, με τελευταία φορά την 27η Δεκεμβρίου, όταν μέλη της Οικολογικής Κίνησης Κοζάνης την είδαν να διασχίζει το καστανόδασος που περιβάλλει το Βυθό.

Η Οικολογική Κίνηση Κοζάνης σε ανακοίνωση της χαρακτήρισε το Βυθό Πενταλόφου ως πρότυπο συμβίωσης ανθρώπου και αρκούδας, δεδομένου ότι δεν έχει καταγραφεί ποτέ κάποιο περιστατικό εχθρικής συμπεριφοράς των κατοίκων απέναντι στην εν λόγω οικογένεια.

Το περασμένο καλοκαίρι κλήθηκαν οι υπεύθυνοι του «ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ» σε μια ενημερωτική εκδήλωση του χωριού, όπου συμβούλευσαν τους κατοίκους για τις αρκούδες και τους προειδοποίησαν για τους κινδύνους που υπάρχουν.

0 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Δημοσίευση σχολίου