• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…


Έντεκα τίγρεις της Σιβηρίας πέθαναν τους τελευταίους τρεις μήνες σε ζωολογικό κήπο της βορειοανατολικής Κίνας. Οι τοπικές αρχές εκτιμούν ότι η έλλειψη φαγητού συνέβαλε στους θανάτους, σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία.
Η είδηση ενισχύει τις ανησυχίες για την αντιμετώπιση των αιχμάλωτων τίγρεων της Κίνας, που γιορτάζει φέτος το έτος της τίγρης. Στη χώρα έχουν απομείνει μόλις 50 τίγρεις ελεύθερες στη φύση και περίπου 5.000 σε αιχμαλωσία.

Οι τίγρεις πέθαναν στον ζωολογικό κήπο άγριων ζώων Shenyang Forest στο Liaoning. Το συμβάν επιβεβαιώθηκε από εργαζόμενους του ζωολογικού κήπου αλλά δεν έχουν ξεκαθαριστεί τα αίτια των θανάτων.

Η εργαζόμενη σε τοπικό οργανισμό προστασίας της άγριας πανίδας, Liu Xiaoqiang, φέρεται να έχει δηλώσει ότι μία από τις αιτίες ήταν ο υποσιτισμός καθώς οι τίγρεις τρέφονταν με φθηνά οστά κοτόπουλου.

Η ίδια επεσήμανε ότι τα ζώα φυλάσσονταν σε πολύ μικρά κλουβιά, που περιόριζαν τις κινήσεις τους και μείωναν την αντίσταση του σώματος στις ασθένειες.

0 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Δημοσίευση σχολίου