• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

  Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

 • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

  «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

 • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

  «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

 • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

  Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…

Σκυλιά ράτσας με προβλήματα υγείας !


'Oλο και πιο ασθενείς γίνονται οι καθαρόαιμοι σκύλοι ράτσας. Με αυτό το θλιβερό συμπέρασμα ολοκληρώθηκε το Crufts, το διεθνές πρωτάθλημα για σκύλους που διεξάγεται κάθε χρόνο στη Βρετανία. Την πρώτη θέση κέρδισε εφέτος ο 7χρονος «Γιόγκι», ένα καθαρόαιμο ουγγρικό σκυλί ράτσας Βίζλα, και τη δεύτερη ο «Ρίκο», ένα σκωτσέζικο τεριέ από τη Ρωσία. Συνολικά διαγωνίστηκαν 22.000 σκύλοι από 187 διαφορετικές ράτσες, πολλοί από τους οποίους παρουσιάζουν σοβαρές γενετικές ανωμαλίες εξαιτίας της κλειστής αναπαραγωγής (του λεγόμενου «inbreeding»).

«Κάποιες ράτσες σκύλων πληρώνουν ένα πολύ μεγάλο τίμημα για όλα αυτά τα πειράματα γενετικής φύσεως που γίνονται πάνω τους.Μερικές από αυτές τις ράτσες διαθέτουν τόσο ευάλωτα ανοσοποιητικά συστήματα ώστε οι σκύλοι δεν μπορούν να ζήσουν περισσότερο από 6-7 χρόνια» λέει η αγγλίδα συγγραφέας και σκηνοθέτις Τζεμάιμα Χάρισον, η οποία έχει αρχίσει έναν σφοδρό αγώνα εναντίον του Κένελ Κλαμπ, της διοργανώτριας αρχής των βραβείων Crufts.

Κατηγορεί το Κένελ Κλαμπ ότι θέτει σε κίνδυνο την υγεία χιλιάδων σκύλων επειδή συνεχίζει να επιτρέπει την κλειστή αναπαραγωγή, το αιμομικτικό δηλαδή ζευγάρωμα δύο τετράποδων με πολύ στενή συγγένεια μεταξύ τους, μια μέθοδο που χρησιμοποιούν οι εκτροφείς για τη σταθεροποίηση των γενετικών χαρακτηριστικών μιας ράτσας. Όπως αναφέρεται στο ντοκυμαντέρ «Ρedigree Dogs Εxposed», το οποίο σκηνοθέτησε η κυρία Χάρισον το 2008, πολλά από τα σκυλιά που υπεβλήθησαν στη διαδικασία αυτή υπέφεραν κατόπιν από ασθένειες γενετικής φύσεως. Παρατήρησε ότι τα ισπανικά σπάνιελ διέθεταν εγκεφάλους μεγαλύτερους απ΄ όσο μπορούσε να χωρέσει το κεφάλι τους, τα μπόξερ έπασχαν από επιληψία, τα κοντοπόδαρα μπάσετ από γλαύκωμα στα μάτια, οι σκύλοι Δαλματίας από προβλήματα κώφωσης και οι γερμανικοί ποιμενικοί από ευαισθησία στους γοφούς.

Η διοργανώτρια αρχή των Crufts επιμένει ότι είναι εξ ολοκλήρου αφοσιωμένη στην υγεία των ζώων και για τον λόγο αυτόν έχει δημιουργήσει ένα ειδικό ιατρικό κέντρο έρευνας και παρακολούθησης των γενετικών νοσημάτων των σκύλων.

Μετά τους ανθρώπους, οι σκύλοι είναι το είδος που παρουσιάζει τις περισσότερες γενετικές ανωμαλίες και νόσους από κάθε άλλο είδος του ζωικού βασιλείου. Οι ειδικοί ευελπιστούν ότι σε λίγο καιρό θα καταστεί δυνατή η εξεύρεση νέων εξετάσεων σε επίπεδο DΝΑ, ώστε να καθιερωθεί και από τους εκτροφείς σκύλων ο «προγεννητικός έλεγχος» στα ζώα.

Λόγω της μορφολογίας του προσώπου τους τα μπουλντόγκ είναι επιρρεπή σε πολλά προβλήματα υγείας, τα οποία συντελούν στον πολύ μικρό μέσον όρο της ζωής τους, περίπου οκτώ χρόνια. Επειδή διαθέτουν πολύ μικρή τραχεία παρουσιάζουν σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα, ενώ όσο πιο υπέρβαρα γίνονται, τόσο περισσότερο κινδυνεύει η υγεία τους. Επιπλέον, έχουν κληρονομική προδιάθεση για νοσήματα που σχετίζονται με τον θυρεοειδή και την όρασή τους, με πιο συνηθισμένο πρόβλημα μια πάθηση κατά την οποία ένας αδένας στο μάτι «γυρίζει» προς τα έξω, δημιουργώντας ένα κόκκινο εξόγκωμα που μοιάζει με κερασάκι, το λεγόμενο «cherry eye».

ΖΗΤΩ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΜΠΑΣΤΑΡΔΑΚΙΑ!!!

0 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Δημοσίευση σχολίου