• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…

SOS

Σύμφωνα με την πρώτη παγκόσμια έρευνα, η οποία δημοσιεύτηκε σε επιστημονικό περιοδικό χιλιάδες θαλάσσιες χελώνες σκοτώθηκαν τα τελευταία 20 χρόνια επειδή παγιδεύτηκαν στα δίχτυα αλιευτικών σκαφών.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, το μεγαλύτερο ποσοστό ανεπιθύμητων δευτερευόντων αλιευμάτων εντοπίζεται κατά βάση στη Μεσόγειο και ανατολικά του Ειρηνικού, ενώ 6 από τα 7 είδη χελωνών που πνίγονται στα δίχτυα ανήκουν στην Κόκκινη Λίστα των Απειλούμενων Ειδών.


Οι επιστήμονες κάνουν έκκληση για σύγχρονα σύνεργα αλιείας με στόχο την προστασία των χελωνών και τη μείωση του ποσοστού δευτερευόντων αλιευμάτων.


Σε αυτό το πλαίσιο ζητούν να αντικατασταθούν τα κλασικά αγκίστρια ημικυκλικής κύρτωσης με κυκλικά αγκίστρια και να καθιερωθεί η χρήση διχτυών με μεγάλα ανοίγματα που θα επιτρέπουν στις χελώνες να ξεφύγουν σε περίπτωση εγκλωβισμού.


Οι θαλάσσιες χελώνες πρέπει να ανέβουν στην επιφάνεια για να αναπνεύσουν. Όταν παγιδεύονται στα δίχτυα ή τα αγκίστρια δεν μπορούν να φτάσουν στην επιφάνεια και πνίγονται.


Σε δηλώσεις του ο επικεφαλής της έρευνας, Bryan Wallace, τόνισε ότι «η κατάσταση στην οποία βρίσκονται η χελώνες είναι ενδεικτική της υγείας των ωκεανών μας».


«Οι θαλάσσιες χελώνες μας δείχνουν πώς λειτουργούν οι ωκεανοί. Ο αντίκτυπος που έχουν οι ανθρώπινες δραστηριότητες στις χελώνες μας βοηθά να καταλάβουμε πώς οι ίδιες δραστηριότητες επηρεάζουν τους ωκεανούς, από τους οποίους εξαρτάται η ευημερία δισεκατομμυρίων ανθρώπων», προσέθεσε ο ερευνητής.

0 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Δημοσίευση σχολίου