• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…

Είχαν υποτιμήσει την καταστροφή !


Σύμφωνα με τους ειδικούς, ενώ αρχικά εκτιμούσαν πως από την εξέδρα Deepwater Horizon διαρρέουν περίπου 1.000 βαρέλια πετρελαίου καθημερινά, η πραγματική ποσότητα πετρελαίου που διοχετεύεται στη θάλασσα αγγίζει τα 5.000 βαρέλια και προέρχεται από πηγάδι που βρίσκεται στο σημείο όπου βυθίστηκε η εξέδρα της BP.

Παρά τις προσπάθειες περίπου 1.000 ειδικών που έχουν σπεύσει στο σημείο για να περιορίσουν τη διαρροή, η κατάσταση κινδυνεύει να βγει εκτός ελέγχου και η πετρελαιοκηλίδα που καλύπτει περισσότερα από 70.000 τετραγωνικά μέτρα πλησιάζει τις ακτές της Λουιζιάνα και της Φλόριντα, απειλώντας την περιοχή με τη μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή στην ιστορία της.

Υπενθυμίζεται πως η έκρηξη σημειώθηκε στις 20 Απριλίου και είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 11 εργαζόμενοι, των οποίων οι σοροί δεν έχουν βρεθεί, ενώ δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν. Η είδηση του εντοπισμού και τρίτης διαρροής χθες άσκησε νέες πιέσεις στη μετοχή της BP η οποία έχει χάσει 2,2% της αξίας της κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας.

Ακτοφυλακή
Όπως ανακοίνωσε χθες η Ακτοφυλακή, έπειτα από άκαρπες προσπάθειες επιδιόρθωσης των σπασμένων αγωγών με τη χρήση υποβρύχιων ρομπότ, την Τετάρτη μια ομάδα του ενεργειακού κολοσσού επιχείρησε να κάψει το στρώμα πετρελαίου που επιπλέει στη θάλασσα.

Τα αποτελέσματα αναμενόταν να ανακοινωθούν χθες το βράδυ, ωστόσο οι επιστήμονες προειδοποιούσαν ότι η μέθοδος της ελεγχόμενης καύσης δεν έχει πάντα τα αναμενόμενα αποτελέσματα, καθώς εξαρτάται από τους ανέμους και τον κυματισμό, ενώ παράγει σημαντικές ποσότητες τοξικού καπνού.

Σύμφωνα δε με τους μετεωρολόγους, οι άνεμοι ενδέχεται να φέρουν την κηλίδα στις ακτές των ΗΠΑ μέχρι σήμερα το βράδυ, γεγονός που έχει θορυβήσει τους κυβερνήτες της Λουιζιάνα και της Φλόριντα, οι οποίοι απευθύνουν έκκληση στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση για την άμεση αποστολή ενισχύσεων.

Όπως επισημαίνεται, η συγκεκριμένη περιοχή προς την οποία κατευθύνεται το στρώμα πετρελαίου φιλοξενεί προστατευόμενους βιότοπους, χώρους καλλιέργειας οστράκων, περιοχές αλιείας γαρίδας και αρκετά τουριστικά θέρετρα.

ΜΕΛΙΝΑ ΧΑΡΙΤΑΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΟΣ

0 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Δημοσίευση σχολίου