• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…

Το Μπουφάκι από την Ανάβυσσο


Ψαραετός, από Νίσυρο

Δυο εξαιρετικές περιπτώσεις πουλιών φιλοξενούνται αυτές τις μέρες στο Σταθμό:

Ένας Ψαραετός (Pandion haliaaetus) έφτασε από τη Νίσυρο,με το πτέρωμά του λερωμένο από πετρέλαια. Ο Ψαραετός είναι ένα σπάνιο, μεταναστευτικό αρπακτικό, που μάλλον ακολουθούσε μια πορεία προς το Δέλτα του Έβρου. Ψαρεύοντας πιθανόν σε κάποιο λιμάνι, βούτηξε σε πετρέλαια που τόσο εύκολα αφήνουν τα κάθε είδους σκάφη, με ανυπολόγιστες συνέπειες στην πανίδα. Το πουλί πρέπει να πλυθεί και να καθαριστεί, διαδικασία που προκαλεί πάντα μεγάλο άγχος στα πουλιά και κατά συνέπεια θέτει σε κίνδυνο τη ζωή τους και στη συνέχεια να μεταφερθεί σε κατάλληλο βιότοπο για επανένταξη.

Ένας μικρός Μπούφος (Bubo bubo) βρέθηκε στην Ανάβυσσο, σε περιοχή που ήταν άγνωστο μέχρι τώρα ότι φωλιάζει το είδος, από αναρριχητές, πάνω σε αναρριχητικό πεδίο. Επειδή ήταν μόνος και μακριά από φωλιά, οι άνθρωποι που το βρήκαν θεώρησαν καλό να το πάρουν μαζί τους και το μετέφεραν στην ΑΝΙΜΑ. Σε συνεννόηση με τους ανθρώπους της Ορνιθολογικής, εξετάζουμε τη δυνατότητα να το ξαναπάμε στη φωλιά όπου, όπως μάθαμε, υπάρχει το αδελφάκι του. Μέχρι τότε, πάντως, τον ταΐζουμε για να δυναμώσει.

Τίθεται όμως πάλι το πρόβλημα των αναρριχητικών πεδίων που, μαζί με τα αλεξίπτωτα πλαγιάς και άλλα αθλήματα στη φύση, δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στην πανίδα, ιδίως κατά την περίοδο του φωλιάσματος, από Φλεβάρη μέχρι τα μέσα του καλοκαιριού.

0 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Δημοσίευση σχολίου