• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…

Ένας κάστορας, είδος προστατευόμενο στη Γερμανία, εμποδίζει την κατασκευή μιας μεγάλης γέφυρας στη Δρέσδη, η οποία έχει στοιχίσει στην πόλη τη διαγραφή της από τον κατάλογο της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Το ζώο, το οποίο έχει εγκατασταθεί στη ζώνη κατασκευής της γέφυρας, δεν μπορεί, βάσει της γερμανικής νομοθεσίας, να ενοχληθεί κατά την περίοδο της αναπαραγωγής του --δηλαδή το μήνα Μάιο--, αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας Ντι Βελτ.


Έτσι η παρουσία του κάστορα προκάλεσε τη διακοπή των εργασιών, στις οποίες αντιδρούσαν ούτως ή άλλως οι οικολόγοι. Οι εργασίες είχαν ήδη επιβραδυνθεί από την ανακάλυψη ενός σπάνιου είδους νυχτερίδας και μιας προστατευόμενης ποικιλίας πεταλούδας, διευκρινίζει η εφημερίδα.


Όμως οι αρχές
μπορούν να ζητήσουν έκτακτη άδεια για να ολοκληρώσουν τις εργασίες κατασκευής της γέφυρας, η οποία είναι πλέον η ακριβότερη της Γερμανίας, σύμφωνα με την εφημερίδα Ντι Βελτ.

Η μεγάλη αυτή οδογέφυρα μέσα στην καρδιά της Δρέσδης είχε προκαλέσει το θυμό της UNESCO, της πολιτιστικής οργάνωσης του ΟΗΕ, η οποία είχε περιλάβει το 2004 την πόλη στον κατάλογο της παγκόσμιας κληρονομιάς, πριν την διαγράψει πέρυσι.

0 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Δημοσίευση σχολίου