• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…


Ουσίες που απομονώνονται από γόπες τσιγάρων θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως αντισκοριακή προστασία στο εσωτερικό αγωγών πετρελαίου, ανακοίνωσαν Κινέζοι ερευνητές. Η ανακύκλωση των αποτσίγαρων θα μπορούσε έτσι να περιορίσει τις επιπτώσεις των τοξικών ουσιών σε λίμνες και ποτάμια.

Περίπου 4,5 τρισεκατομμύρια γόπες καταλήγουν στο περιβάλλον κάθε χρόνο, επισημαίνει η ερευνητική ομάδα στην επιθεώρηση Industrial and Engineering Chemistry Research. To πρόβλημα δεν είναι μόνο αισθητικό, δεδομένου ότι η νικοτίνη και άλλα δηλητήρια από τις γόπες έχει αποδειχθεί ότι μπορούν να σκοτώσουν τα ψάρια.

Η ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου Ζιαν Ζιαοτόνγκ άφησαν αποτσίγαρα να μουλιάσουν στο νερό και απομόνωσαν τελικά εννέα ουσίες, ανάμεσά τους και η νικοτίνη, οι οποίες αποτρέπουν το σχηματισμό σκουριάς.

Το τοξικό εκχύλισμα προστάτευσε από τη διάβρωση το N80, ένα είδος ατσαλιού που χρησιμοποιείται ευρέως σε αγωγούς πετρελαίου.

Η πετρελαϊκή βιομηχανία δαπανά εκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο για την επισκευή ή αντικατάσταση διαβρωμένων σωληνώσεων, αναφέρει το Reuters.

Η Κίνα φιλοξενεί σήμερα το μεγαλύτερο πληθυσμό καπνιστών σε παγκόσμιο επίπεδο, περίπου 300 εκατομμύρια ανθρώπους. Το 60% των ανδρών στη χώρα είναι καπνιστές.

0 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Δημοσίευση σχολίου