• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…

Αυξάνονται οι φωτιές στον Αμαζόνιο


Ο αριθμός των πυρκαγιών που καταστρέφουν τα τροπικά δάση του Αμαζονίου έχει αυξηθεί δραματικά, σύμφωνα με δορυφορικά ευρήματα ερευνητών του βρετανικού πανεπιστημίου «Exeter» και του βραζιλιάνικου «National Institute for Space Research».

Η ομάδα επιστημόνων ισχυρίζεται πως οι φωτιές στην περιοχή του Αμαζονίου απελευθερώνουν τόση ποσότητα άνθρακα, όση θ’ απελευθέρωνε μια επιτηδευμένη δασική αποψίλωση.

Σε δημοσίευμά τους στο περιοδικό «Science», οι επιστήμονες αναφέρουν πως οι πυρκαγιές έχουν αυξηθεί κατά 59% και σαν αποτέλεσμα κινδυνεύει η μακροχρόνια προσπάθεια να μειωθούν οι εκπομπές ρύπων λόγω αποψιλώσεων.

«Είναι ανάγκη να αλλάξουμε τη χωρική χρήση του Αμαζονίου με ένα σύστημα όπου δε θα χρησιμοποιείται η φωτιά», λένε οι ερευνητές και προσθέτουν πως «οι φωτιές των περιόδων ξηρασίας μπορεί να απελευθερώνουν ίδια ποσότητα άνθρακα με τη σκόπιμη αποψίλωση».

Ο Dr. Aragao πρότεινε να χρησιμοποιηθούν οι ήδη αποψιλωμένες εκτάσεις γύρω από τα δάση, ώστε να αποφευχθούν μελλοντικοί κίνδυνοι πυρκαγιών και να μπορέσουν να αναπτυχθούν τρόποι εκμετάλλευσης των υπαρχόντων ανθρακικών αποθεμάτων.

0 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Δημοσίευση σχολίου