• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…


Πριν από εννέα εκατ. χρόνια στην αρχαία Ευρώπη, οι μεγάλοι πίθηκοι ζούσαν και ταξίδευαν, μέχρι που άλλαξε το περιβάλλον τους, λόγω κλιματικών αλλαγών.

Η μελέτη των απολιθωμάτων οδοντοστοιχιών από τα μεγάλα αυτά ζώα έριξε φως στο πώς ήταν η Ευρώπη κατά τη διάρκεια του ύστερου Μειόκαινου, οπότε και οι κλιματικές αλλαγές αποτέλεσαν την αιτία πολλών «αντικαταστάσεων». Τα δάση αντικαταστάθηκαν με πεδιάδες και οι μεγάλοι πίθηκοι έδωσαν τη θέση τους στις μαϊμούδες.

Οι αρχαίοι πρόγονοι των τωρινών ουρακοτάγκων, μαϊμούδων, γοριλλών, χιμπατζήδων και γίββων, κατάφεραν να επιβιώσουν στην Ασία και την Αφρική, όπου οι αλλαγές δεν ήταν τόσο δραστικές.

Μια επιστημονική ομάδα, από το «Claude Bernard University» της γαλλικής Λυόν, μελέτησε τα απολιθωμένα δόντια από αρχαίες αντιλόπες που έζησαν μαζί με τους μεγάλους πιθήκους κατά το Μειόκαινο, στη σημερινή περιοχή της Ουγγαρίας, Γερμανίας και Ελλάδας. Αυτό που προσπάθησαν να προσδιορίσουν οι μελετητές ήταν το τι έτρωγαν τα ζώα αυτά πριν από τόσα εκατομμύρια χρόνια και συνεκδοχικά να σχηματίσουν μια εικόνα για το τοπίο της Ευρώπης.

Τα ευρήματα κατέδειξαν την αλλαγή της Ευρώπης από μεγάλο δάσος σε πεδιάδα, κάτι που χρειάστηκε χιλιάδες χρόνια για να συντελεστεί και οδήγησε στην αντικατάσταση των μεγάλων πιθήκων από τους μικρότερους συγγενείς τους, ένα είδος μαϊμούδων που ονομάζονταν Μεσοπίθηκοι.

0 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Δημοσίευση σχολίου