• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…


Η Νατάσα Μπομπολάκη, πρόεδρος του Φιλοζωικού Σύλλογου Χανίων «Η Προστασία των Ζώων» συνελήφθη και κρατήθηκε μέχρι τα ξημερώματα της Τετάρτης στο αστυνομικό τμήμα γιατί προσπάθησε να σώσει και να εξετάσει με την βοήθεια κτηνιάτρου ένα βασανισμένο άλογο από τον βάρβαρο ιδιοκτήτη στον οποίο ανήκει.

«Πριν δύο μήνες περίπου, εξηγεί η κ. Μπομπολάκη, λάβαμε μια επώνυμη καταγγελία, ότι στην περιοχή Βαμβακόπουλου στα Χανιά, υπάρχει κλεισμένο σε στάβλο επί τρία χρόνια ένα άλογο. Πήγαμε, όπως πάντα, να ελέγξουμε αν η καταγγελία ισχύει. Στον στάβλο την στιγμή εκείνη δεν υπήρχε κανείς. Διασχίσαμε την ανοιχτή αυλή για να φτάσουμε έως εκεί. Τότε είδαμε σε ένα πολύ μικρό και σκοτεινό χώρο, βρώμικο γεμάτο με κόπρανα, ένα άλογο αλυσοδεμένο με μια μικρή αλυσίδα. Φύγαμε και στην συνέχεια προσπαθήσαμε να έλθουμε σε επικοινωνία με τον ιδιοκτήτη του στάβλου.


Στην φιλική και ευγενική παρέμβασή μας σχετικά με τις συνθήκες διαβίωσης του αλόγου, απάντησε με την γνωστή φραση “δικό μου είναι και ό,τι θέλω το κάνω”. Ήταν ιδιαίτερα αγενής, εριστικός και επιθετικός, η μόνη του δε έγνοια ήταν να μάθει τα στοιχεία του καταγγέλλοντος. Τον συμβουλεύσαμε να διορθώσει τις συνθήκες διαβίωσης του αλόγου και ότι σαν Φιλοζωικός Σύλλογος θα ερχόμασταν ξανά σε επαφή μαζί του για να δούμε, αν θα φρόντιζε να αλλάξουν κάποια πράγματα σε σχέση με το άλογο.


Την περασμένη Τρίτη 22 Ιουνίου μετά από πρόσκληση του συλλόγου μας, ήρθε στα Χανιά, Ελίζα Γκέσκου, η κτηνίατρος που έχει εξειδικευθεί στα ιπποειδή και είναι συνεργάτης του Ελληνικού Ταμείου Μέριμνας Ζώων. Η κ. Γκέσκου εθελοντικά και θα εξέταζε τα άλογα, που χρησιμοποιούν οι αμαξάδες στα Χανιά την τουριστική περίοδο, για τα οποία είχαμε κατά καιρούς κάποιες καταγγελίες. Για την προσπάθειά μας αυτή ήταν ενήμεροι οι αμαξάδες, η Λιμενική Αστυνομία και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Χανίων. Έτσι και έγινε. Η κτηνίατρος εθελοντικά εξέτασε και άλλα άλογα, για τα οποία είχαμε δεχτεί καταγγελίες. Μαζί της επισκεφθήκαμε και το συγκεκριμένο άλογο, που ζούσε αλυσοδεμένο διαρκώς σε αυτό τον βρώμικο μικρό κλειστό χώρο επί τρία χρόνια.


Επικοινώνησα τηλεφωνικά με τον ιδιοκτήτη και τον ενημέρωσα για την δυνατότητα δωρεάν εξέτασης του αλόγου, αφού στα Χανιά δεν υπάρχει ειδικός κτηνίατρος. Ήταν το ίδιο επιθετικός, αγενής, υβριστικός αλλά μας είπε να πάμε στις 19:30 της ίδιας ημέρας στον στάβλο, όπου θα βρισκόταν και εκείνος. Ο ίδιος κατοικεί σε άλλη περιοχή από εκείνη που βρίσκεται ο στάβλος. Όταν φθάσαμε εκεί με την κτηνίατρο και μια φίλη του συλλόγου μας, άρχισε να βρίζει εμένα προσωπικά και τον Φιλοζωικό Σύλλογο, να κινείται με διάθεση απειλητική εναντίον μου, και γενικά να βρίσκεται σε μια κατάσταση παραφροσύνης. Ζητούσε το πτυχίο της ιατρού, καταστατικό του συλλόγου από εμένα κ.τ.λ.


Προσπαθήσαμε να τον καθησυχάσουμε, του είπαμε ότι αυτό που θέλουμε είναι να μας επιτρέψει να δούμε το άλογο, το οποίο θα το εξετάσει δωρεάν η κτηνίατρος και βέβαια όλα αυτά θα γίνουν μόνο αν εκείνος μας αφήσει. Του εξήγησα ευγενικά, ότι το άλογο θα μπορούσαμε να το πάρουμε - με εντολή Εισαγγελέα - για να το εξετάσουμε και εξαιτίας των συνθηκών φυλάκισης κάτω από τις οποίες ζει επί χρόνια το ζώο. Φώναζε και ωρυόταν αλλά στο τέλος επέτρεψε στην κτηνίατρο να μπει στο στάβλο.


Ξαφνικά εκεί που περίμενα στο δρόμο (όχι μέσα στην ιδιοκτησία του), βλέπω να καταφθάνει ένα περιπολικό, ο αστυνομικός του οποίου μου είπε να τον ακολουθήσω στο τμήμα διότι μου έγινε μήνυση, για παράνομη εισβολή σε ιδιόκτητο χώρο, για απειλές εναντίον του και εναντίον της μητέρας του (που μένει δίπλα από τον στάβλο) και άλλα ανυπόστατα.


Έτσι βάσει του νόμο οδηγήθηκα στο αστυνομικό τμήμα, όπου ο “κύριος” αυτός υπέβαλλε μήνυση εναντίον μου για τα ανωτέρω, που ανέφερα. Έτσι ενημερώθηκα από τους αστυνομικούς ότι τίθεμαι υπό κράτηση.

Μήνυση την ίδια στιγμή υπέβαλλα και εγώ κατά του “κυρίου” αυτού, για εξύβριση, απειλή κατά της ζωής μου και φυσικά για κακοποίηση ζώου. Έτσι υπό κράτηση τέθηκε και ο ίδιος. Ζήτησα από την Αστυνομία την παρέμβαση του Εισαγγελέα υπηρεσίας, και έτσι τελικά τις πρώτες νυχτερινές ώρες της Τετάρτης, αφέθηκα ελεύθερη μετά την εντολή της Εισαγγελέως, όπως και ο εκ μέρους μου μηνυθείς.

Σαν Φιλοζωικός Σύλλογος θα εξετάσουμε την συνέχεια που θα δώσουμε στην υπόθεση αυτή. Ας σημειωθεί, ότι ο κύριος αυτός αλλόφρων και περιφρονητικά έλεγε στην Αστυνομία, ότι πήγαμε με ντουντούκες και φωνάζαμε συνθήματα για τον κρεμασμένο σκύλο, πριν λίγο καιρό στην ίδια περιοχή.


Βλέπετε ο στάβλος με το άλογο βρίσκεται στα 50 μέτρα από το σημείο που κρεμάστηκε ο σκύλος.
Η όλη του στάση είναι η συνηθισμένη συμπεριφορά που έχουν οι άνθρωποι που φέρονται με τον πιο βάρβαρο τρόπο απέναντι στα ζώα. Η παλληκαριά τους και ο τσαμπουκάς συνοψίζεται στη φράση “δικό μου είναι και ό,τι θέλω το κάνω”».


2 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

OXΙά είπε...

Οι βασανιστές και τα κτήνη στην Ελλάδα έχουν μεγαλύτερη αξία από όλα τα πλάσματα.

D.Angel είπε...

Ντροπή ρε
Ντροπή

Δημοσίευση σχολίου