• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…


Η γάτα που θα δείτε είχε χάσει τα πίσω πόδια της.
Σήμερα όμως μπορεί και περπατά χάρη σε δύο προσθετικά πόδια. Η πρωτοποριακή εγχείριση έγινε από κτηνίατρο στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Τα νέα πόδια αποτελούν εμφυτεύματα που φτιάχτηκαν ειδικά για αυτή τη γάτα και μιμούνται τα αληθινά πόδια, καθώς αντλούν ενέργεια από τη βιομάζα.

Η εγχείριση έγινε για πρώτη φορά παγκοσμίως από τον κτηνίατρο Noel Fitzpatrick ή αλλιώς γνωστός ως bionic vet.


Ο γατούλης Oscar είχε ένα ατύχημα τον περασμένο Οκτώβριο, όταν χτυπήθηκε από αλωνιστική μηχανή.


Τα εμφυτεύματα-πόδια δημιουργήθηκαν από ομάδα του Πανεπιστημίου του Λονδίνου με επικεφαλής τον καθηγητή Gordon Blunn, οι οποίοι συνεργάστηκαν με τον κτηνίατρο ώστε να συνδυάσουν την μηχανική με τη βιολογία.


Ο κτηνίατρος είπε:


Το εκπληκτικό με τον Οσκαρ είναι ότι βάλαμε ένα κομμάτι μετάλλου μέσα στο οποίο θα μεγαλώσει το δέρμα και θα γίνει κανονικό κόκαλο.


Η τεχνολογία αυτή λέγεται Itap (intraosseous transcutaneous amputation prosthetics). Oυσιαστικά φτιάχνουν τα τεχνητά μέρη από την αρχή, πράγμα δύσκολο αλλά όχι αδύνατο.


Η τεχνολογία Itap εφαρμόζεται σε ανθρώπους και χρησιμοποιήθηκε σε μια γυναίκα που έχασε το χέρι της στους βομβαρδισμούς του Λονδίνου το 2005 από τρομοκράτες.


Ο Όσκαρ έχει 2 εμφυτεύματα, ένα σε κάθε πίσω πόδι. Η επιτυχία αυτής της επέμβασης δείχνει την μελλοντική δυνατότητα της τεχνολογίας.



1 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Δημοσίευση σχολίου