• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…

Ο Κνουτ «τρελλάθηκε»!


Από σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα πάσχει ο διάσημος τρίχρονος πλέον Κνουτ, η μικρή πολική αρκούδα που επειδή την είχε εγκαταλείψει η μητέρα του μεγάλωσε με μπιμπερό στο ζωολογικό κήπο του Βερολίνου.
"Τόσο εκείνος όσο και η σύντροφός του Γκιάνα πάσχουν από προβλήματα συμπεριφοράς", δήλωσε, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ο ειδικός της Peta για τις πολικές αρκούδες, Φρανκ Άλμπρεχτ.

"Ο Κνουτ παθαίνει κρίσεις πανικού και 'περιφέρεται εδώ κι εκεί' σαν τρελός", πρόσθεσε.

Παρόλα αυτά ο Φρανκ Άλμπρεχτ δεν επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει στον Τύπο ότι η διάσημη πολική αρκούδα αυτοτραυματίζεται.

Όλες οι πολικές αρκούδες που μεγαλώνουν σε ζωολογικούς κήπους επιδεικνύουν σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό βίαιη συμπεριφορά.

Ο Κνουτ, όμως, φαίνεται πως αντιμετωπίζει σοβαρότερα προβλήματα, σύμφωνα με την οργάνωση Peta.

Ο Κνουτ γεννήθηκε στις 5 Δεκεμβρίου 2006. Σήμερα, έχει πλέον γίνει μία πολική αρκούδα που ζυγίζει 100 κιλά.

Κατά τη διάρκεια της "Κνουτμανίας", που είχε καταλάβει τη Γερμανία για αρκετούς μήνες, δημοσιεύθηκαν εκατοντάδες φωτογραφίες του, γράφτηκαν τραγούδια προς τιμή του, ενώ δημιουργήθηκε και σειρά προϊόντων με τον Κνουτ.

Η διάσημη πολική αρκούδα έφτασε μάλιστα να φωτογραφηθεί για το εξώφυλλο του περιοδικού "Vanity Fair" από τη γνωστή φωτογράφο Άνι Λίμποβιτς.

0 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Δημοσίευση σχολίου