• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…


Η αποψίλωση των δασών του Αμαζονίου ευνοεί πολύ τα κουνούπια, με αποτέλεσμα να εκτοξεύονται τα ποσοστά της ελονοσίας, σύμφωνα με νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων, οι οποίοι διαπίστωσαν 48% αύξηση στα κρούσματα ελονοσίας σε μια επαρχία της Βραζιλίας, μετά την αποψίλωση των δασών της.

Τα αποτελέσματα της έρευνας, η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Emerging Infectious Diseases», συνάδουν στο ότι υπάρχει συσχέτιση ανάμεσα στην υλοτομία και τον αριθμό των κουνουπιών και των κρουσμάτων ελονοσίας στους πληθυσμούς.

«Φαίνεται πως η αποψίλωση των δασικών εκτάσεων είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες έξαρσης της επιδημίας της ελονοσίας», υπογραμμίζει η Σάρα Όλσον από το University of Wisconsin που συμμετείχε στην έρευνα.
Οι ειδικοί ανησυχούν ότι η καταστροφή των δασών του Αμαζονίου στη Βραζιλία θα επιταχύνει τις κλιματικές αλλαγές. Βασική αιτία καταστροφής των δασών είναι οι εμπρησμοί από τους αγρότες που θέλουν να αυξηθούν οι εκτάσεις προς καλλιέργεια.

0 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Δημοσίευση σχολίου