• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…

Σχέδιο διάσωσης της ζέβρας «Grevy»!


Η «Grevy’s zebra» είναι το μεγαλύτερο είδος ζέβρας, ζει στην Κένυα και στην Αιθιοπία, και αντιμετωπίζει μεγάλο κίνδυνο εξαφάνισης, αφού ο πληθυσμός της μειώνεται ραγδαία.Η Κένυα, , ενώ στην κοινότητα Samburu της Κένυας, που βρίσκεται ανάμεσα στις πιο πυκνοκατοικημένες χώρες, ο πληθυσμός συναγωνίζεται με τις ζέβρες στην εύρεση φαγητού και νερού. Στη συγκεκριμένη περιοχή έχουν απομείνει λιγότερες από 3.000 ζέβρες.

Επιστήμονες και εθελοντές, υπό την καθοδήγηση του Αφρικανικού Οργανισμού Προστασίας της Άγριας Ζωής, μελετούν τις συνήθειες της αφρικανικής ζέβρας ώστε να βρουν λύσεις για την επιβίωσή της. Η συλλογή στοιχείων για τον πληθυσμό του άγριου ζώου, γίνεται με τη βοήθεια συσκευών GPS και βοηθά τους επιστήμονες να συλλέξουν δεδομένα για τον αριθμό και την κατανομή των ζώων.

Ο ευκολότερος τρόπος να μετρηθεί η αύξηση και η μείωση του πληθυσμού τους, είναι να εξεταστούν οι γέννες και οι θάνατοι στη διάρκεια του χρόνου. Οι ζέβρες αναγνωρίζονται από τις από τις ρίγες της δεξιάς πλευράς τους, οι οποίες αναλύονται από το λογισμικό υπολογιστών.

Οι ερευνητές διεξάγουν παράλληλη έρευνα ώστε να προσδιορίσουν τις διατροφικές συνήθειες των ζεβρών και πως αυτές επηρεάζονται από τον ανταγωνισμό για την εύρεση τροφής με τα βοοειδή, τους γαϊδάρους και τα πρόβατα. Η ξηρασία και οι αρρώστιες έχουν παίξει κι αυτές σημαντικό ρόλο στη μείωση του πληθυσμού τους, ενώ ερευνητές και εθελοντές προσπαθούν να προστατέψουν τα κοπάδια από επίδοξους κυνηγούς.

Με τη βοήθεια του Οργανισμού, έχει αναπτυχθεί η στρατηγική για τη δημιουργία ενός πάρκου προστασίας της ζέβρας Grevy.

0 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Δημοσίευση σχολίου