• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…


Ρεπορτάζ για τα αδέσποτα στα Χανιά από Γερμανίδα δημοσιογράφο.

"Εχω μιλήσει με πάρα πολλούς τουρίστες που δηλώνουν σοκαρισμένοι από την εικόνα των εγκαταλελειμμένων ζώων σε διάφορα σημεία των Χανίων. Ολοι λένε ότι δεν θα ξαναβρεθούν στην Κρήτη".

Η Γερμανίδα δημοσιογράφος στο ραδιόφωνο του Βερολίνου και παραγωγός για την ZDF (τηλεόραση) κ. Claudia Buthenhoff-Duffy δηλώνει απογοητευμένη από όσα αντίκρυσε στους δρόμους των Χανίων από τις 16 Ιουλίου, που βρέθηκε για πρώτη φορά στα Χανιά για τις διακοπές της. Ηδη συγκεντρώνει υλικό, φωτογραφίες, κινηματογραφικά πλάνα, συνεντεύξεις προκειμένου να φέρει το θέμα στη δημοσιότητα στη χώρα της.

“Ήλθα στα Χανιά στις 16 Ιουλίου για τις διακοπές μου, μαζί με τον σύντροφο και τα δύο παιδιά μου. Παράλληλα με τις διακοπές, συνεργάστηκα με τον Walter Lassaly, τον διάσημο καμεραμάν που μένει μόνιμα στα Χανιά. Αυτό που αντιμετώπισα με σόκαρε.

Στους δρόμους,σε πλατείες, έξω από κτήρια, ακόμα και σε παραλίες είδα πάρα πολλά εγκαταλελειμμένα ζώα, τραυματισμένα, πεινασμένα και σε άσχημη κατάσταση. Έχω ζώα σπίτι και πραγματικά η καρδιά μου δεν μπορούσε να αντέξει αυτήν την εικόνα. Οδηγώντας σε διάφορα σημεία είδα ότι το πρόβλημα είναι σχεδόν παντού και ξεκίνησα όπως μπορούσα έχοντας στο αυτοκίνητό μου κάποιες τροφές για τα ζώα και νερό να το προσφέρω στα αδέσποτα. Ένα μεγάλο μέρος των διακοπών μου το πέρασα έτσι φροντίζοντας τα ζώα" αναφέρει η Claudia.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Πέρα από τις προσωπικές τις εμπειρίες συγκέντρωσε μαρτυρίες και απόψεις και άλλων τουριστών από τη Γερμανία, τις Σκανδιναβικές χώρες που μιλούν για το ζήτημα των αδέσποτων ζώων. Όλοι εκφράζουν την έντονη αγανάκτησή τους για τα όσα είδαν στον τόπο διακοπών τους. " Αποφάσισα να κάνω ιδιαίτερη αναφορά στον ραδιοφωνικό σταθμό που δουλεύω, να γράψω σε εφημερίδες και περιοδικά και να κάνω και ένα ντοκιμαντέρ πάνω στο ζήτημα για τα τραυματισμένα, κτυπημένα και εγκαταλελειμμένα ζώα. Επίσης, να ενημερώσω την Γερμανική Υπηρεσία που σχετίζεται με τα μέσα ενημέρωσης. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί και πρέπει όλοι μαζί να συμβάλουμε ώστε να δοθεί ένα τέλος" αναφέρει η δημοσιογράφος.
Απευθυνόμενη στους πολίτες των Χανίων ζητάει τη στήριξη και τη συμβολή τους. "Θα πρέπει να ξέρουν ότι το κάθε ζώο είναι μια ζωντανή ψυχή, προσπαθείστε να τα ταΐσετε να τους προσφέρετε μια ζεστή αγκαλιά. Γίνεσαι καλύτερος άνθρωπος. Ξέρω ότι οι άνθρωποι έχουν κακή άποψη για το παρελθόν της Γερμανίας, ωστόσο αυτό αποτελεί παρελθόν, πρέπει να δουν τι μπορούν να κάνουν σήμερα."

ΟΙ ΑΡΧΕΣ

Όσο για τις Αρχές και τους πολιτικούς η κ. Claudia Buthenhoff σημειώνει πως " απαιτείται να συμβάλουν στη δημιουργία ενός καταφυγίου για τα ζώα για να προφυλάσσει, να προσφέρει φαγητό, να στειρώνει ζώα, να υπάρξει εκπαίδευση από τις μικρές ηλικίες έτσι ώστε να αλλάξει η συμπεριφορά απέναντι στα ζώα. Ξέρω ότι από την Ε.Ε. δίνονται πολλά χρήματα για τέτοιες δράσεις. Τι συμβαίνει εδώ; Έχουν δοθεί χρήματα ; Έχουν αξιοποιηθεί, δεν έχουν αξιοποιηθεί, γιατί δεν τα εκμεταλλεύονται;"
Ήδη η Γερμανίδα δημοσιογράφος έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια να υιοθετήσει κάποια ζώα και να τα μεταφέρει στη χώρα της και το ίδιο συστήνει και σε άλλους τουρίστες.
Και για το τέλος επισημαίνει πως "όταν βλέπεις αυτές τις εικόνες σε έναν τόπο δεν μπορείς να ξαναγυρίσεις. Είναι πολύ μεγάλη η ζημιά που γίνεται σε βάρος του τουρισμού".




Ευχαριστούμε την Ανίτα για τo mail της - πηγή: haniotika nea

0 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Δημοσίευση σχολίου