• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…


Οι βουλευτές της Καταλονίας θα αποφασίσουν σήμερα για το εάν η Βαρκελώνη θα καταστεί η πρώτη περιοχή της Ισπανίας που θα απαγορεύσει τις ταυρομαχίες.
Η ψηφοφορία στο κοινοβούλιο της Καταλονίας γίνεται έπειτα από την υποβολή αίτησης την οποία υπέγραψαν 180 χιλιάδες πολίτες ακτιβιστές που θεωρούν ότι οι ταυρομαχίες είναι κάτι το ξεπερασμένο και βάρβαρο και πως η πλειοψηφία του κοινού που τις παρακολουθεί είναι μόνο τουρίστες.

Ωστόσο οι υποστηρικτές των ταυρομαχιών, οι οποίοι φοβούνται ότι η Καταλονία είναι μόνο η αρχή, τονίζουν ότι πρόκειται για άρνηση της παράδοσης και ισχυρίζονται ότι οι ταυρομαχίες είναι μια τέχνη που πρέπει να διατηρηθεί.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις η σημερινή ψηφοφορία είναι η αρχή του τέλους για τις ταυρομαχίες όχι μόνο στην Καταλονία αλλά στο σύνολο της Ισπανίας.

Στη σημερινή ψηφοφορία τα δύο κόμματα στο κοινοβούλιο αποφάσισαν να αφήσουν τους βουλευτές να ψηφίσουν κατά συνείδηση.

Όμως αναλυτές εκτιμούν, σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία, ότι αν και ο επίσημος διάλογος αφορά τα δικαιώματα των ζώων, στην ουσία πρόκειται για μια προσπάθεια των εθνικιστών Καταλανών να διαφοροποιηθούν από την υπόλοιπη Ισπανία.

Ομάδες που υποστηρίζουν τη διατήρηση της παράδοσης των ταυρομαχιών, εκφράζουν φόβους ότι πρόκειται για την αρχή παρόμοιων αποφάσεων και σε άλλες περιοχές της Ισπανίας και επιχειρηματολογούν ότι χιλιάδες άνθρωποι θα χάσουν τις δουλειές τους.

0 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Δημοσίευση σχολίου