• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…


Ξέρετε για τα αβγά. Τι ξέρετε, όμως, για τις κότες; Το Ελληνικό Ταμείο Μέριμνας Ζώων (GAWF) μας ενημερώνει: Μην αγοράζετε αβγά πτηνοτροφείου, η κότα που γέννησε τα αβγά σας έχει στη διάθεσή της λιγότερο χώρο από το εξώφυλλο του «Έψιλον». Δεν μπορεί να εκδηλώσει τη φυσιολογική της συμπεριφορά.
Της είναι αδύνατον να απλώσει τα φτερά της. Δεν μπορεί να χτίσει τη φωλιά της. Βαριέται τόσο πολύ, που μαδάει τα ίδια της τα φτερά και τσιμπάει τις άλλες κότες. Δεν βλέπει ποτέ το φως της ημέρας. Και μόλις μετά από έναν χρόνο αρχίζει να παθαίνει κατάγματα εξαιτίας της έλλειψης άσκησης. Τότε σφαγιάζεται! «Κι εσάς τι σας νοιάζει; Κότες είναι» μπορεί να σκεφτεί κάποιος.

«Οι κότες είναι όντα με αισθήματα και όχι μηχανές που παράγουν αβγά. Πεινάνε, διψάνε κι αισθάνονται πόνο και απόγνωση, όπως οι σκύλοι και οι γάτες. Γιατί, λοιπόν, τις χρησιμοποιούμε σαν μηχανές;» ρωτά η GAWF, που έχει ξεκινήσει εκστρατεία ενημέρωσης, επισημαίνοντας ότι «η επιλογή είναι δική μας!». «Αν συνεχίσετε να αγοράζετε αβγά πτηνοτροφείου, υποστηρίζετε αυτά τα βασανιστήρια.

Αγοράστε αβγά ελευθέρας βοσκής και βοηθήστε να σταματήσει αυτή η απάνθρωπη πρακτική του να χρησιμοποιούμε τις κότες σαν μηχανές. Τους αξίζει κάτι καλύτερο» τονίζουν.

Αγοράστε αβγά ελευθέρας βοσκής, μας προτρέπουν και εξηγούν: «Οι κότες ζουν έξω στο φυσικό τους περιβάλλον. Μπορούν να χτίσουν τη φωλιά τους. »Τους αρέσει να σκάβουν και να βρίσκουν μόνες τους την τροφή τους. Επικοινωνούν με τις άλλες κότες. Είναι ελεύθερες και ευτυχισμένες.

Αν τρώτε έξι αβγά την εβδομάδα, θα σας στοιχίσει μόνο 50 λεπτά παραπάνω. Μικρό το τίμημα που θα πληρώσετε για να δώσετε ένα τέλος στην απόγνωση και τα βασανιστήρια που υποφέρουν οι κότες στις κλωβοστοιχίες των πτηνοτροφείων» καταλήγει το Ελληνικό Ταμείο Μέριμνας Ζώων. Στηρίξτε κι εσείς την εκστρατεία. Bοηθήστε με αυτόν τον απλό τρόπο να ελευθερωθούν οι κότες που είναι στα κλουβιά. Μη συντηρείτε το βασανισμό τους.

1 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Ευρύνοος είπε...

Είναι απίστευτο πώς βλέπει ο άνθρωπος τα υπόλοιπα πλάσματα..

πόσο μάλλον τις κότες που είναι μηχανές για αυγά ή για κρέας..

ακριβώς όπως εκφράστηκα στην τελευταία μου ανάρτηση..
http://otrelostouxwriou.blogspot.com/2010/07/blog-post_24.html

ναι, είναι τροφή, ναι, το ένα είδος τρέφεται με το άλλο..
μα δέν υπάρχει άλλο είδος που να μεγαλώνει φυλακισμένα τα άλλα είδη για να τραφεί και μόνο, πέρα απο την Φύση τους..

αίσχος μας..

Δημοσίευση σχολίου