• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…


Ο ιδιοκτήτης ενός εθνικού ζωολογικού πάρκου στη Νότιο Αφρική αποφάσισε να τοποθετήσει δηλητήριο στα κέρατα των ρινόκερων, σε μια προσπάθεια να αποτρέψει το κυνήγι τους από τους λαθροθήρες.

Σύμφωνα με το βρετανικό δίκτυο Sky News, ο Ed Hern οδηγήθηκε στην ενέργεια αυτή, καθώς από την αρχή του 2010 πάνω από 150 ρινόκεροι σφαγιάσθηκαν από την ακόρεστη μανία των λαθροκυνηγών.


Ωστόσο, η κίνησή του έχει ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών από φιλοζωικές οργανώσεις, που θεωρούν ότι το δηλητήριο ενδεχομένως να βλάψει την υγεία των αθώων αυτών γιγάντων.


«Δεν κινδυνεύουν, το δηλητήριο είναι φυτικό και δεν έχει καμία επίδραση επάνω τους», απαντά ο Hern.

Το κυνήγι του ρινόκερου, ενός ζώου που στις μέρες μας απειλείται με εξαφάνιση, διεξάγεται για λογαριασμό κινεζικών εταιρειών, που κονιορτοποιούν το κέρας του, παράγοντας μια ουσία που έχει εσκεμμένα χαρακτηριστεί ως αφροδισιακή.


Όπως υποστηρίζουν τα μέλη του Κέντρου προστασίας Ρινόκερων και Λιονταριών στο Γιοχάνεσμπουργκ, τουλάχιστον δύο με τρία ζώα σκοτώνονται κάθε εβδομάδα, σε μια περιοχή που οργιάζει η λαθροθηρία. Το εβδομαδιαίο κέρδος τους, μάλιστα, τιμάται περίπου στα 55.000 ευρώ.

0 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Δημοσίευση σχολίου