• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…


Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
Μετά από απογραφή τριών ετών, οι επιστήμονες κατέγραψαν σημαντική κάμψη στον αριθμό των άγριων ζώων που ζουν μέσα στην απαγορευμένη ζώνη γύρω από το πυρηνικό εργοστάσιο στο Τσερνόμπιλ.

Σχεδόν 25 χρόνια μετά το δυστύχημα τον Απρίλιο του 1986, οι επιδράσεις της ραδιενεργής μόλυνσης στη βιοποικιλότητα μέσα απαγορευμένη για τους ανθρώπους ζώνη παραμένουν σε μεγάλο μέρος τους άγνωστες.


Οι ερευνητές μέτρησαν τους αριθμούς εντόμων, μικρών ερπετών, πτηνών και θηλαστικών στη ζώνη που παραμένει ραδιενεργή αν και σε μικρότερο βαθμό από ότι στο παρελθόν, και στη συνέχεια τους συνέκριναν με τον αριθμό των ζώων σε μη μολυσμένες περιοχές.

Τελικά τα αποτέλεσμα της ραδιενέργειας ήταν καταλυτικά, αναφέρει στο BBC ένας από τους ερευνητές. Μέσα στη ζώνη παρατήρησαν ότι τα πτηνά εμφάνιζαν όγκους στα πόδια και το κεφάλι τους.

Ωστόσο, επιστήμονες από την Ουκρανία που έχει υποστεί τις βαρύτερες συνέπειες από το δυστύχημα στο Τσερνόμπιλ, που βρίσκεται άλλωστε στο έδαφός της, αμφισβητούν τα πορίσματα και υποστηρίζουν ότι, λόγω της απουσίας ανθρώπινης παρέμβασης, η άγρια ζωή έχει επιστρέψει για τα καλά στο Τσερνόμπιλ.


Τα πορίσματα των επιστημόνων δημοσιεύονται στο περιοδικό Ecological Indicators.

0 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Δημοσίευση σχολίου