• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…

Αγώνας σωτηρίας για έναν γύπα


Εργαζόμενοι του ΑΗΣ Λινοπεραμάτων αντιλήφθηκαν σήμερα ένα αρπακτικό πουλί -γύπας όπως ταυτοποιήθηκε στη συνέχεια- να προσπαθεί απεγνωσμένα να κρατηθεί στην επιφάνεια του νερού, στη θαλάσσια έκταση βορείως του σταθμού και σε απόσταση 500 μέτρων περίπου από την ακτή.

Αμέσως κινητοποιήθηκε συνεργείο διάσωσης από προσωπικό και τον δύτη της ΔΕΗ, που προσέγγισαν με το φουσκωτό σκάφος του σταθμού και περισυνέλεξαν τον «ιπτάμενο ναυαγό», δίνοντάς του τις πρώτες βοήθειες (νερό, τροφή και στέγνωμα).

Παράλληλα, ειδοποιήθηκε από την Δ/νση του ΑΗΣ Λινοπεραμάτων, το αρμόδιο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Οι ειδικοί του Μουσείου πού ήλθαν επί τόπου πολύ γρήγορα, απέδωσαν το ατύχημα της «αναγκαστικής προσθαλάσσωσης» του γύπα, σε πιθανή τροφική δηλητηρίαση που, όπως δήλωσαν, είναι συνήθης αυτή την εποχή και αποδίδεται σε κατανάλωση δηλητηριασμένων από φυτοφάρμακα, τρωκτικών.

Δεν είναι πάντως λίγες οι φορές που τα μεγαλοπρεπή αυτά πουλιά υπερίπτανται του ΑΗΣ, και εκμεταλλευόμενα τα ανοδικά ρεύματα παίρνουν ύψος και κατευθύνονται προς τη μεριά του Ψηλορείτη.

Το συγκεκριμένο πουλί , με άνοιγμα φτερών περί τα 2 μέτρα, εκτός κινδύνου πλέον, μεταφέρθηκε στο Μουσείο για περίθαλψη και μόλις αναρρώσει, θα το απελευθερώσουν πάλι στον χώρο του ΑΗΣ.

ΑΠΟ ΖΟΥΓΚΛΑ

0 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Δημοσίευση σχολίου