• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

  Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

 • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

  «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

 • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

  «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

 • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

  Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…

Έρευνα ασφαλιστικής εταιρείας κατοικιδίων στο εξωτερικό αποκαλύπτει πως ορισμένες ράτσες σκύλων είναι περισσότερο πιθανό να εμφανίσουν καρκίνο.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας,που βασίστηκαν σε δεδομένα της εταιρείας από τον Αύγουστο του 2000 ως σήμερα, οι Γερμανικοί Ποιμενικοί, τα Ροτβάιλερ, τα Ντόμπερμαν, τα Μπόξερ και τα Golden Retrievers είναι οι ράτσες που εμφανίζουν συχνότερα καρκίνο.
98 περιπτώσεις καρκίνου αφορούσαν σε μπόξερ. 96 περιπτώσεις αφορούσαν σε Γερμανικά Ποιμενικά και 86 περιπτώσεις αφορούσαν Ροτβάιλερ και Γκόλντεν Ριτρίβερ. 42 ήταν οι περιπτώσεις με Ντόμπερμαν.
Ακόμα όμως και αν ο σκύλος σας δεν ανήκει σε κάποιες από τις παραπάνω φυλές, υπάρχει κίνδυνος να εμφανίσει καρκίνο αφού σύμφωνα με το Εθνικό Ιδρυμα Καρκίνου Σκύλων ένα στα τρία σκυλιά θα εμφανίσει καρκίνο κάποια στιγμή στη ζωή του.
Η ασθένεια αποδεικνύεται θανατηφόρα για περίπου τα μισά σκυλιά που διαγνώστηκαν ότι έχουν καρκίνο.
Ο καλύτερος τρόπος να προστατεύσετε το σκύλο σας από τον καρκίνο είναι οι συχνοί κτηνιατρικοί έλεγχοι, σύμφωνα με το ίδρυμα. Οι περισσότερες μορφές μπορούν να αφαιρεθούν και να θεραπευτούν, αρκεί να εντοπιστούν έγκαιρα.
Η θεραπεία σκύλων με καρκίνο μπορεί να περιλαμβάνει χειρουργείο, ακτινοβολία και φάρμακα. Αλλά και αλλαγές στην διατροφή βοηθούν.
Τα σημάδια που πρέπει να σας ανησυχήσουν είναι:
-ογκίδια κάτω από το δέρμα (φουσκώματα)
-πληγές που δεν επουλώνονται
-άσχημη μυρωδιά αναπνοής
-αιμοραγγία χωρίς αιτία
-απώλεια βάρους
Αυτά τα συμπτώματα βέβαια, δεν αποδεικνύουν τον καρκίνο καθώς είναι ίδια και για άλλες λιγότερο σοβαρές ασθένεις, όμως σε περίπτωση που το ζώο σας παρουσιάσει κάποιο από αυτα, κλείστε έγκαιρα ραντεβού με τον κτηνίατρο.

ΑΠΟ ΑΔΕΣΠΟΤΟ

0 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Δημοσίευση σχολίου