• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…

Ορφανό φωκάκι σώθηκε στην Εύβοια


Στις 8 Οκτωβρίου, η MOm, ειδοποιήθηκε από το Λιμεναρχείο Μαντουδίου Ευβοίας, για την ύπαρξη μιας νεαρής ορφανής φώκιας στην παραλία Πηλίου. Η Ομάδα Διάσωσης, επικοινώνησε αμέσως με τους κατοίκους που είδαν το μικρό φωκάκι και τους έδωσε οδηγίες για την παρακολούθησή του μέχρι την άφιξή της στο Πηλί.

Στην περιοχή επικρατούσε σφοδρή θαλασσοταραχή και έπνεαν άνεμοι εντάσεως 8 μποφόρ. Το νεογέννητο κολυμπούσε μόνο του στη φουρτουνιασμένη θάλασσα και αφού πάλεψε αρκετές ώρες με τα κύματα βγήκε ταλαιπωρημένο σε βράχια μακριά από την παραλία. Εκεί το εντόπισε ο Γιώργος Αλεξανδρής και προσπάθησε να το προστατέψει από τη βροχή και τη φουσκοθαλασσιά. Ο ίδιος οδήγησε στο δύσβατο σημείο την Ομάδα Διάσωσης αργά τη νύχτα και βοήθησε στη μεταφορά του ζώου.

Ο μικρός Λάζαρος
Ο μικρός Λάζαρος
Όπως διαπίστωσε η υπεύθυνη Διάσωσης της MΟm, Μαριάννα Ψαραδέλλη, ο μικρός «Λάζαρος», όπως τον ονόμασαν οι ντόπιοι, ήταν μόλις λίγων ημερών όταν χάθηκε από τη μητέρα του. Η πάλη με τη φουρτούνα τον είχε εξαντλήσει και παρουσίαζε σημάδια υποθερμίας και αφυδάτωσης.

Αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, το ζώο μεταφέρθηκε στο Κέντρο Περίθαλψης της MΟm στην Αλόννησο, το μοναδικό Κέντρο Περίθαλψης μεσογειακής φώκιας στη Μεσόγειο, όπου ήδη ξεκίνησε το εντατικό πρόγραμμα περίθαλψης και θεραπείας του, σε συνεργασία και υπό την κτηνιατρική επίβλεψη της καθηγήτριας της Κτηνιατρικής Σχολής Θεσσαλονίκης, Νατάσας Κομνηνού.

Το πρόγραμμα περίθαλψης μιας φώκιας διαρκεί 4 με 5 μήνες και αν ολοκληρωθεί με επιτυχία, απελευθερώνεται υγιής στο φυσικό της περιβάλλον. Μέχρι να επιτευχθεί όμως αυτό χρειάζεται να περάσουν ατελείωτες ώρες φροντίδας, ταΐσματος και εξετάσεων από τους εξειδικευμένους συνεργάτες της MOm και τους εθελοντές που συμμετέχουν. Όλη αυτή η δύσκολη διαδικασία πραγματοποιείται πάντα με βάση επιστημονικά πρωτόκολλα, διεθνώς αναγνωρισμένα.

Με ανακοίνωση της «Η MOm θα ήθελε να ευχαριστήσει το Λιμεναρχείο Μαντουδίου, καθώς και τους κατοίκους της περιοχής για τη σημαντική συμβολή τους στη διάσωση του “Λάζαρου”. Εξίσου σημαντική όμως είναι και η ενεργή και οικονομική υποστήριξη της προσπάθειας περίθαλψης και επιβίωσης του μικρού “Λάζαρου”.

Όσοι επιθυμούν να βοηθήσουν μπορούν να επισκεφτούν το site της MOm στο www.mom.gr.
Το πρόγραμμα Διάσωσης της MΟm υποστηρίζεται από το Ίδρυμα Μποδοσάκη, ενώ η λειτουργία του Κέντρου Περίθαλψης υποστηρίζεται από την Τράπεζα Πειραιώς. Το πρόγραμμα Διάσωσης και Περίθαλψης δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την ενεργή συμμετοχή των τοπικών φορέων αλλά και των υποστηρικτών της MOm σε όλη την Ελλάδα τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά».

0 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Δημοσίευση σχολίου