• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…


Ιδιωτικές εταιρείες ξυλείας θα αναλάβουν την εκμετάλλευση μεγάλων εκτάσεων του Αμαζονίου, σε μια προσπάθεια να καταπολεμηθεί η παράνομη υλοτομία.

Πιο συγκεκριμένα, έπειτα από πολυετή πολιτική διαμάχη, η κυβέρνηση της Βραζιλίας αποφάσισε να παραχωρήσει και πάλι δικαιώματα υλοτομίας στις ιδιωτικές εταιρείες, ελπίζοντας στη σωστή διαχείριση των δασών του Αμαζονίου.

«Το μέλλον του Αμαζονίου εξαρτάται από τη σωστή διαχείριση των δασών. Δεν βλέπω κάποια άλλη λύση», τόνισε σε δηλώσεις του ο Antonio Carlos Hummel, επικεφαλής της Δασικής Υπηρεσίας της Βραζιλίας.

Σε πρώτη φάση η κυβέρνηση θα εκχωρήσει δικαιώματα υλοτομίας για έκταση που ξεπερνά το 1 εκατομμύριο εκτάρια, ενώ σε τέσσερα με πέντε χρόνια οι εκτάσεις για τις οποίες θα παραχωρηθούν άδειες θα φτάσουν τα 11 εκατομμύρια εκτάρια.

Σε αντίθεση με τις παράνομες πρακτικές που μέχρι στιγμής έχουν καταστρέψει το 20% του Αμαζονίου, η ελεγχόμενη υλοτομία συνεπάγεται ότι θα κοπούν μόνο τα δέντρα που μπορούν να αναπαραχθούν με φυσικό τρόπο.

Όταν η κυβέρνηση εξέταζε το ενδεχόμενο να παραχωρήσει άδειες υλοτομίας στον Αμαζόνιο το 2003, η αντιπολίτευση άσκησε οξεία κριτική καταγγέλλοντας ιδιωτικοποίηση φυσικών πόρων και δημόσιας περιουσίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, οι ρυθμοί αποψίλωσης στον Αμαζόνιο τα τελευταία χρόνια μειώθηκαν, γεγονός που οφείλεται στη θέσπιση πολιτικής και στη λήψη μέτρων από την κυβέρνηση της Βραζιλίας.

Επισημαίνεται ότι όσοι συλλαμβάνονται για παράνομη υλοτομία καλούνται να πληρώσουν τσουχτερά πρόστιμα, το εμπόρευμά τους κατάσχεται, ενώ οι τράπεζες σταματούν να τους εκχωρούν δάνεια.

Από το econews

2 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Ελιά Μαϊστρα είπε...

Καλά αποχαιρέτα την την Αλεξάνδρεια..
Που είναι κι αυτός ο Στίνγκ να βάλει ένα χεράκι

Tyler Durden είπε...

βάζουν το σκύλο να φυλάξει τα πρόβατα!

Δημοσίευση σχολίου