• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…

Νέο τροχαίο ατύχημα (το 3ο για τη χρονιά που διανύουμε) με αρκούδα σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης  26ης Οκτωβρίου, με δυσμενείς καιρικές συνθήκες και πυκνή ομίχλη στο 8ο χλμ. της επαρχιακής οδού του νομού Κοζάνης στα Δ.Δ Έξαρχος-Πυλωροί.
Η αρκούδα διέφυγε τραυματισμένη στους παρακείμενους αγρούς, ενώ ο οδηγός και οι επιβαίνοντες στο όχημα δεν τραυματίστηκαν.
Η Αστυνομία Γρεβενών ενημέρωσε τον Αρκτούρο, τόσο για το ατύχημα όσο και για την κίνηση της τραυματισμένης αρκούδας προς τον οικισμό Έξαρχος.
Ωστόσο παρά τις πολύωρες έρευνες της Ομάδας Άμεσης Επέμβασης και Ενημέρωσης του Αρκτούρου σε μεγάλη ακτίνα από το σημείο του ατυχήματος δεν βρέθηκε το τραυματισμένο ζώο που προφανώς βρήκε καταφύγιο στο Βούρινο Όρος.
Οι έρευνες συνεχίστηκαν και σήμερα χωρίς κανένα αποτέλεσμα.
Ο Αρκτούρος ενόψει των αργιών και του αυξημένου αριθμού μετακινήσεων και  λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων (πυκνή ομίχλη και έντονες βροχοπτώσεις) εφιστά την προσοχή των διερχόμενων οδηγών και συνιστά χαμηλές ταχύτητες, καθώς η ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας αποτελεί βιότοπο για την αρκούδα και άλλα είδη της άγριας ζωής.
Το περιστατικό αναδεικνύει για άλλη μια φορά τα τροχαία ατυχήματα ως σοβαρή απειλή για την επιβίωση σπάνιων ειδών της άγριας πανίδας και οδηγεί εύλογα στο ερώτημα αν τελικά η αύξηση των τροχοφόρων οχημάτων, το πυκνό οδικό δίκτυο χωρίς τις κατάλληλες διαβάσεις πανίδας καθώς και η πλημμελής ή ανύπαρκτη περίφραξη στις οδούς είναι οι αιτίες που οδηγούν την άγρια ζωή και πιο κοντά σε κατοικημένες περιοχές αλλά τελικά και στην εξόντωσή της.

0 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Δημοσίευση σχολίου