• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…


Η ιδιοκτήτρια αυτού του Γιορκσάιρ είναι πραγματικά χαρούμενη αφού κέρισε μια υπόθεση στο δικαστήριο όπου η σποιτονοικοκυρά του την έδιωχνε μαζί με το σκύλο της από το σπίτι που της νοίκιαζε.
Η Donna Forman άκουσε από τη σπιτονοικοκυρά της απειλές και της ζήτησε να ξεφορτωθεί το μ ικρό σκυλάκι της, τον Τσάρλι, γιατί παραβίασε τους κανονισμούς της πολυκατοικίας.
Η 52χρονη ιδιοκτήτρια που είχε στεναχωρηθεί πολύ από το θάνατο του προηγούμενου της σκυλιού, αποφάσισε να κινηθεί νομικά για να υπερασπιστεί τον νέο σκυλάκο της.
Ζούσε 10 χρόνια στο ίδιο διαμέρισμα και είχε και στο παρελθόν ''παραβιάσει'' τον κανονισμό, αφού είχε ένα μικρό Σιχ Τσου. Στη συνέλευση συνεχώς προσπαθούσαν να την κάνουν να το διώξει αλλά πέθανε το 2006. Ήταν τόσο στεναχωρημένη που συμβουλεύτηκε ψυχολόγο, ο οποίος της πρότεινε να βρει ένα νέο σκυλάκι. Και έτσι 3 μήνες μετά, απέκτησε το μικρό Γιορκσάιρ. Η συνέλευση της ζήτησε να φύγει από το σπίτι που νοικιαζε.
Της έστειλαν διαταγή δικαστηρίου από το Μανχάταν που συμφωνούσε με τη συνέλευση, ότι ο σκύλος πρέπει να φύγει. Έκανε έφεση και εκεί η διαταγή αυτή ακυρώθηκε. Κατάφερε να κερδίσει την υπόθεση με μια πολύ απλή λεπτομέρεια: ο νόμος λέει ότι τα κατοικίδια και οι καλεσμένοι δεν θα πρέπει να ενοχλούν. Ο δικηγόρος της κατάφερε να αποδείξει ότι το μικρόσωμο σκυλάκι της δεν μπορούσε να προκαλέσει ενόχληση αφού ζούσε μέσα στο σπίτι, ήταν ήρεμο, εκπαιδευμένο κλπ.
Το κόστος δικηγόρων και εξόδων ήταν 100.000 δολλάρια όμως η Forman δεν το έβαλε κάτω. Και πράγματι ο δικαστής αποφάσισε υπέρ της και τώρα η σποιτονοικοκυρά καλείται να πληρώσει όλα αυτά τα χρήματα: 100.000 δολλάρια, δηλαδή 4.200 δολλάρια για κάθε ένοικο που την ενόχλησε ή 28.600 δολλάρια για κάθε..κιλό του σκύλου της, όπως λέει για πλάκα.

ΑΠΟ ΑΔΕΣΠΟΤΟ

0 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Δημοσίευση σχολίου