• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…


Μυστικό video που τραβήχτηκε στο πλαίσιο αποστολής σε μια από τις μεγαλύτερες πτηνοτροφικές μονάδες των ΗΠΑ αποκαλύπτει τις άθλιες συνθήκες ζωής των πτηνών αλλά και τον βάναυσο τρόπο με τον σκοτώνονται πριν διοχετευτούν στην αγορά.

Η αποστολή οργανώθηκε από τη ΜΚΟ «Ανθρώπινη Κοινωνία» και διεξήχθη στις αρχές Οκτωβρίου.
Στο πλαίσιο της μυστικής αποστολής ένα μέλος της ΜΚΟ προσελήφθη ως εργάτης στην πασίγνωστη πτηνοτροφική μονάδα «Willmar», η οποία παράγει περισσότερα από 30 εκατομμύρια πουλερικά και μικρές γαλοπούλες κάθε χρόνο.

Τις ημέρες παραμονής του στο εργοστάσιο ο εργάτης κατάφερε να τραβήξει αποκαλυπτικό video για τις κτηνωδίες που συντελούνται στη μονάδα.

Το video, που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ΜΚΟ, δείχνει εργάτες να κόβουν τα δάκτυλα των πτηνών πριν τα πετάξουν στη ματωμένη γραμμή σφαγής. Λίγο αργότερα φαίνεται ένας υπάλληλος που αρπάζει με τα χέρια του κάποια πουλερικά και τα πετά σε έναν κάδο, ενώ ένας άλλος πιάνει όσα είναι άρρωστα και τα πετά στη μηχανή αλέσματος.

«Η τελευταία μας έρευνα αποκαλύπτει την κακοποίηση ζώων στη βιομηχανία πουλερικών. Τα πτηνά που είναι άρρωστα, τραυματισμένα ή περιττά ρίχνονται ζωντανά στη μηχανή αλέσματος. Είναι απαράδεκτο οι εργάτες μα αφήνουν τα τραυματισμένα ζώα να ψυχορραγούν με τις ώρες πριν τα θανατώσουν, τόνισε σε δηλώσεις της η Wayne Pacelle, πρόεδρος της ΜΚΟ «Ανθρώπινη Κοινωνία».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της πασίγνωστης πτηνοτροφικής μονάδας καταδίκασε το γεγονός και διαβεβαίωσε ότι τα περιστατικά κακομεταχείρισης θα διερευνηθούν και θα καταπολεμηθούν.



0 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Δημοσίευση σχολίου