• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

  Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

 • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

  «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

 • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

  «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

 • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

  Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…


Μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας διοργανώνουν οι φιλόζωοι στην Ταιβάν αντιδρώντας στην απόφαση του εισαγγελέα να «αθωώσει» πέντε άτομα που σκότωσαν δυο σκύλους με σκοπό να τους φάνε.
Ο εισαγγελέας έκρινε ότι οι κατηγορίες εναντίον των υπόπτων έπρεπε να αποσυρθούν δεδομένου ότι τα σώματα των σκύλων δεν έφεραν σημάδια κακοποίησης, ενώ οι κατηγορούμενοι δεν συνελήφθησαν να τρώνε σκυλίσιο κρέας.

Με τη μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας που διοργανώνουν οι φιλόζωοι ελπίζουν ότι θα αφυπνίσουν το κοινό σχετικά με το πρόβλημα της κατανάλωσης σκυλίσιου κρέατος με αποτέλεσμα να ενταθούν οι πιέσεις για αυστηρότερα νομοθετικά μέτρα.

Όπως επισημαίνουν, η ισχύουσα νομοθεσία πρακτικά δεν προστατεύει τους σκύλους αφού πρέπει να υποβληθούν πάρα πολλά στοιχεία για να απαγγελθούν κατηγορίες.

Σύμφωνα με τον ακτιβιστή Ruan Mei-ling, οι πέντε άνδρες συνελήφθησαν αφού σκότωσαν δυο σκύλους, κρεμώντας τους από ένα δέντρο, και τους έψησαν.

Πολλοί κάτοικοι της Ταϊβάν εξακολουθούν να πιστεύουν ότι το σκυλίσιο κρέας είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος.

Το 2004, έπειτα από πιέσεις περιβαλλοντικών οργανώσεων και θέλοντας να βελτιώσει την εικόνα της διεθνώς, η κυβέρνηση της Ταϊβάν απαγόρευσε την πώληση σκυλίσιου κρέατος. Το 2007 υιοθέτησε άλλον ένα νόμο αυξάνοντας σημαντικά τα πρόστιμα για τους παραβάτες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, παρά τα μέτρα που ελήφθησαν, σε πολλές περιοχές της Ταϊβάν το σκυλίσιο κρέας αποτελεί «αγαπημένη λιχουδιά».

Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις υποστηρίζουν ότι οι νόμοι «μένουν στα χαρτιά» αφού χρειάζονται πάρα πολλά αποδεικτικά στοιχεία ώστε να τιμωρηθούν οι δράστες. Όπως επισημαίνουν, αν δεν τροποποιηθεί η συγκεκριμένη ρύθμιση τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει.

ΑΠΟ ΑΔΕΣΠΟΤΟ

0 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Δημοσίευση σχολίου