• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…


Αναβλήθηκε για τις 28.03.2011 η δίκη του Τζανάκη Κων/νου που με τα ίδια του τα χέρια και με αμβλύ όργανο εξόρυξε τα μάτια του ποιμενικού του σκύλου όπως έγραψε το adespoto.gr στις 7/11.
Η αναβολή δόθηκε, ως εξ άλλου αναμενόταν, από το δικαστήριο κατόπιν αιτήματος του ιδίου λόγω απουσίας του δικηγόρου του.
Μέσα και έξω από το Ειρηνοδικείο του Αγίου Νικολάου είχαν συγκεντρωθεί πολλές δεκάδες πολίτες που σέβονται και προστατεύουν τα ζώα.

Μεγάλο πανό κρατούσαν ντόπιοι πολίτες με θέμα ‘’τερμα στην κτηνωδια /αυστηρη νομοθεσια’’, ενώ αρκετά αυτοκόλλητα με την φράση ΣΤΟΠ ΣΤΙΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ είχαν κολληθεί παντού .


Στην συγκέντρωση επίσης διαβάστηκε ποίημα το οποίο έστειλαν Ολλανδοί πολίτες , που πληροφορήθηκαν μέσω ιντερνέτ την αποτρόπαια πράξη του δράστη .


Μικρή αναφορά-ομιλία στα θέματα της κακοποίησης των ζώων στην Κρήτη και στην χώρα έκανε εκπρόσωπος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής 106 Ζωοφιλικών Σωματείων, αντιπροσωπεία της οποίας συναντιέται την Τετάρτη στις 12.000 μ.μ. με πολιτικούς παράγοντες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και την Πέμπτη με την Υφυπουργό κα Μιλένα Αποστολάκη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων , όπου και θα συζητηθούν οι προτάσεις της Π.Σ.Ε.Ζ.Σ. για όλα τα θέματα των ζώων και εφ΄όλης της ύλης.

Στην συνέχεια η ίδια αντιπροσωπεία , από τις Αν. Μπομπολάκη του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων ‘’η προστασία των Ζώων’’ και Μ. Χουστουλάκη του Συλλόγου Ζωφόρος Ηρακλείου καθώς και την Τζόαν Pαπάνη πρόεδρο του φιλοζωικού συλλόγου Ελούντας PAWS , μετέβησαν στην Εισαγγελία Νεαπολέως και συζήτησαν με την αρμόδια εισαγγελέα κα Πολιτάκη.


Από την εισαγγελέα εδόθη αντίγραφο της εντολής για προσωρινή αφαίρεση των υπολοίπων σκύλων του Τζανάκη
, ικανοποιώντας σχετικό αίτημά μας, βάσει της ειδικής διατάξεως του 3170/2003 .

Θέλουμε να δηλώσουμε κατηγορηματικά , οτι όσες αναβολές και αν ζητήσει ο Κ. Τζανάκης εμείς θα είμαστε πάντα εκεί παρόντες , μέχρι να πετύχουμε την καταδίκη του για το έγκλημα το οποίο διέπραξε.


Για την

Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή
Ζωοφιλικών Σωματείων

Αναστασία Μπομπολάκη

Μαρία Χουστουλάκη

ΑΠΟ ΑΔΕΣΠΟΤΟ

0 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Δημοσίευση σχολίου