• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…

Δημιούργησαν ποντίκι που κελαηδάει

Ιάπωνες επιστήμονες από το Πανεπιστημίου της Οσάκα, δημιούργησαν ένα γενετικά τροποποιημένο ποντίκι που κελαηδάει σαν πουλί, ένα επίτευγμα που, όπως είπαν, μπορεί να ρίξει φως στην καταγωγή της ανθρώπινης γλώσσας, ενώ δεν αποκλείεται κάποια στιγμή να ανοίξει το δρόμο για την εμφάνιση, με σάρκα και οστά, ενός αληθινού Μίκι Μάους!

Οι επιστήμονες, τον Αρικούνι Ουχιμούρα, έκαναν εδώ και χρόνια πειράματα με γενετικά μεταλλαγμένα ποντίκια, τα οποία ζευγάρωναν μεταξύ τους επί αλλεπάλληλες γενιές για να δουν τι θα προκύψει. Μια μέρα όμως, προς μεγάλη έκπληξή τους, προέκυψε ένα ποντικάκι που… τραγουδάει σαν πουλί.

Οι ερευνητές δεν περίμεναν κάτι τέτοιο, καθώς από το ζευγάρωμα πίστευαν ότι μάλλον θα προέκυπταν ποντίκια διαφορετικά σε σωματική διάπλαση, καθώς, εκτός από το ποντίκι-πουλί, παράλληλα δημιούργησαν ένα ποντίκι με κοντά άκρα.

Οι επιστήμονες της Σχολής Προωθημένων Βιοεπιστημών του Πανεπιστημίου της Οσάκα έχουν ήδη στη διάθεσή τους περισσότερα από 100 ποντίκια που κελαηδούν, με τα οποία προτίθενται να συνεχίσουν τα πειράματά τους. Μεταξύ άλλων, ελπίζουν ότι θα κατανοήσουν καλύτερα πώς εξελίχτηκε η ανθρώπινη γλώσσα.

0 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Δημοσίευση σχολίου