• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

  Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

 • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

  «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

 • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

  «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

 • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

  Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…

Χιλιάδες προϊόντα από δέρμα σκύλου και γάτας πωλούνται στο Taobao, το μεγαλύτερο διαδικτυακό κατάστημα της Κίνας, γεγονός που έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση των φιλόζωων.

Με βάση τα αρχεία πωλήσεων του Taobao, τα δημοφιλέστερα προϊόντα του καταστήματος είναι παντελόνια και καπέλα από γούνα σκύλου, καθώς λέγεται ότι είναι πολύ ζεστά και προστατεύουν από το κρύο.
Σύμφωνα με τα φιλοζωικά σωματεία της Κίνας, μεσάζοντες εξολοθρεύουν τα αδέσποτα και έπειτα πωλούν το δέρμα τους σε εμπόρους γούνας και το κρέας τους σε εστιατόρια.
«Υπάρχουν εθελοντές που προσπαθούν να προστατέψουν τα αδέσποτα, ωστόσο αυτό δεν αρκεί καθώς η πολιτεία δεν έχει θεσπίσει αποτελεσματικούς μηχανισμούς επίβλεψης», τόνισε σε δηλώσεις του εκπρόσωπος του κινέζικου Σωματείου για την Προστασία των Ζώων.
Αγανακτισμένοι από τα αποτρόπαια εγκλήματα σε βάρος των τετράποδων, οι φιλόζωοι ανάρτησαν τα σχόλιά τους σε γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, ζητώντας να απαγορευτεί η πώληση τέτοιων προϊόντων.
«Αυτοί που κοιμούνται σε στρώματα που φτιάχτηκαν από σκύλους και γάτες είναι χαρούμενοι; Αισθάνονται άνετα;» διερωτήθηκε ένας φιλόζωος, που κάτω από το σχόλιό του ανάρτησε και μια φωτογραφία ενός στρώματος φτιαγμένο από τρίχωμα γάτας.
Σύμφωνα με τους κανόνες που έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα του το Taobao, τα διαδικτυακά καταστήματα που πωλούν κρέας ή γούνες γάτας και σκύλου, «αξιολογούνται αρνητικά από τις αρμόδιες ελεγκτικές Αρχές», γεγονός που υποτίθεται ότι πλήττει τη δημοτικότητά τους.

ΑΠΟ ECONEWS

1 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

D.Angel είπε...

Τι θλιβερό!!!!
Φιλιά πολλά λιονταράκι

Δημοσίευση σχολίου