• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…

Βασάνιζε συστηματικά το κουτάβι του

Στην Καλλιθέα την περασμένη Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010 συνέβη ένα ακόμα φριχτό περιστατικό κακοποίησης σε βάρος ενός ανυπεράσπιστου κουταβιού, από τον ίδιο του τον ιδιοκτήτη! Το απόγευμα της Κυριακής τα μέλη του φιλοζωικού σωματείου «Αδεσποτολόγιο» ενημερωθήκαν ότι κάποιος κύριος Ταχταλόγλου περιέλουζε με καυστικές ουσίες ένα σκυλάκι στο διαμέρισμά του στην οδό Δημοσθένους 196.
Χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της Αστυνομίας, μετά από καταγγελία κατοίκων της περιοχής - που προφανώς γνώριζαν τη δράση του ή είχαν ακούσει τον σκύλο να γαυγίζει καθώς υπέφερε - ο κύριος αυτός συνελήφθη.

Το σκυλάκι έχριζε άμεσης κτηνιατρικής περίθαλψης και η κατάσταση του ήταν σοβαρή και κρίσιμη για την επιβίωσή του. Έτσι η Αστυνομία συμφώνησε το πληγωμένο ζώο να παραδεί σε μέλος του φιλοζωικού σωματείου «Αδεσποτολόγιο», προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και να μεταφερθεί στον κτηνίατρο. Το σκυλάκι, κουτάβι, περίπου 5 - 6 μηνών, φέρει εκτεταμένα εγκαύματα σε όλο του το σώμα.

Η κτηνίατρος που το εξέτασε ανέφερε στην γνωμάτευσή της, που θα παραδοθεί στην αστυνομική αρχή και θα δοθεί επίσης στη δημοσιότητα, ότι το ζωάκι φέρει εγκαύματα τρίτου βαθμού στην πλάτη, τον αυχένα, τα πόδια, τη βουβωνική χώρα, καθώς και θολότητα στον αριστερό οφθαλμό.

Στο σώμα του υπήρχαν υπολείμματα από λιωμένο κερί, ενώ σε κάποια σημεία παρουσίαζε έντονη σήψη. Οι βλάβες δεν έχουν προκληθεί όλες ταυτόχρονα.

Από την δικιά μας εμπειρία με την φροντίδα αδέσποτων ζώων θα θέλαμε να δηλώσουμε ότι η κλινική εικόνα του ζώου δείχνει ότι έχει υποστεί πρωτοφανή για εμάς και απάνθρωπη βαναυσότητα, η οποία μάλιστα ήταν συστηματική και διαρκής.

«Πιστεύουμε ότι αν το σκυλάκι επιστρέψει στα χέρια του κυρίου Ταχταλόγλου απειλείται άμεσα η ζωή του, η σωματική του ακεραιότητα.

Γι’ αυτό και ζητήσαμε από τις αρχές, να μην επιτρέψουν την επιστροφή του ζώου στον ιδιοκτήτη του αλλά το κουτάβι να παραμείνει κοντά μας μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, βάσει του νόμου 3170, Άρθρο 12, παράγραφος 4.

Ζητάμε επίσης να απαγορευτεί στον κύριο Ταχταλόγλου το δικαίωμα να αποκτήσει οποιοδήποτε άλλο κατοικίδιο, αλλά και να τιμωρηθεί με το μέγιστο της ποινής που ορίζει ο νόμος» εξηγεί στη zougla.gr η Ακριβή Κατηφόρη, πρόεδρος του «Αδεσποτολόγιου».
 
ΑΠΟ ΖΟΥΓΚΛΑ

0 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Δημοσίευση σχολίου