• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…




Τις άδειες από επτά ζωολογικούς κήπους αφαίρεσαν οι κινεζικές Αρχές, σε μια προσπάθεια να βάλουν τέλος στα αμέτρητα περιστατικά κακοποίησης ζώων.
Οι κυρώσεις επεβλήθησαν δυο μήνες μετά το τελεσίγραφο που έστειλε η κυβέρνηση προς τις τοπικές Αρχές, ζητώντας να απαγορεύσουν τις παραστάσεις με ζώα στους ζωολογικούς κήπους και να θεσπίσουν κανόνες για τις συνθήκες διαβίωσης των ζώων.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου AFP, το τελευταίο δίμηνο έξι ομάδες επιθεωρητών «έκαναν έφοδο» σε 500 πάρκα στην Κίνα και διαπίστωσαν σωρεία παραβιάσεων, όπως για παράδειγμα παράνομο εμπόριο ζώων ή τραυματισμούς επισκεπτών.
Όπως επισημαίνεται στο πόρισμα των επιθεωρητών μάλιστα, «από τις έρευνες προέκυψε ότι οι παραστάσεις με ζώα συχνά είχαν ως αποτέλεσμα την βίαιη κακοποίησή τους».
«Τόσο η ασφάλεια των σπάνιων ειδών όσο και η ασφάλεια του κοινού απειλούνται από την κακή διαχείριση», υπογραμμίζεται στο πόρισμα.
Στην Κίνα υπάρχουν περίπου 700 ζωολογικοί κήποι, τσίρκο και πάρκα που παρουσιάζουν παραστάσεις με ζώα προσελκύοντας 150 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως.
Οι φιλόζωοι και οι περιβαλλοντικές οργανώσεις διαμαρτύρονται εδώ και πολλά χρόνια για την εκμετάλλευση των ζώων, καταγγέλλοντας ότι οι εκπαιδευτές τα χτυπούν με μαστίγια και άλλα αντικείμενα προκειμένου να μάθουν το show και να κάνουν πράγματα που είναι ενάντια στη φύση τους.
Η αφαίρεση άδειας και οι αιφνίδιοι έλεγχοι χαρακτηρίστηκαν «θετικό βήμα», ωστόσο χρειάζονται αυστηρά μέτρα και μηχανισμοί επίβλεψης για να διασφαλιστεί η προστασία και οι αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης των ζώων.
ΑΠΟ ECONEWS

0 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Δημοσίευση σχολίου