• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…

Έξι μήνες φυλακή και χρηματικό πρόστιμο 1.000 ευρώ επέβαλε το Β’ Αυτόφωρο Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας στον βασανιστή της Καλλιθέας, Παύλο Ταχτάλογλου, ο οποίος συνελήφθη στις 26 Δεκεμβρίου 2010 μετά από καταγγελίες των γειτόνων του καθώς συστηματικά, όπως αποδείχτηκε, κακοποιούσε το κουτάβι του.

Τα τραύματα του ζώου επουλώνονται όσο ο καιρός περνάει χάρη στη
φροντίδα των φιλόζωων και της κτηνιάτρου.


Τα σπαραχτικά ουρλιαχτά του ζώου - το οποίο έκαιγε με κερί, καυτό νερό ή με άλλες καυστικές ουσίες - ακούγονταν στα διπλανά διαμερίσματα της πολυκατοικίας στην οποία διέμενε στην Καλλιθέα επί της οδού Δημοσθένους 196. Πολλές φορές οι γείτονες είχαν δει το ταλαίπωρο το σκυλί να προσπαθεί να πηδήξει στο κενό από το μπαλκόνι ή να χώνει τη μουσούδα του στα κάγκελα, προκειμένου να ξεφύγει από τον σαδιστή ιδιοκτήτη του, ο οποίος το κλωτσούσε και του έριχνε με κατσαρόλα καυτό υγρό!

Γείτονες και μάρτυρες που βοήθησαν στη σωτηρία του ζώου πήγαν έξω από το δικαστήριο σήμερα
Φιλόζωοι γείτονες και μάρτυρες της φρίκης, οι οποίοι βοήθησαν στη
σωτηρία του ζώου, πήγαν έξω από το δικαστήριο σήμερα.

Το δικαστήριο του επέβαλε την ανώτερη ποινή φυλάκισης που προβλέπει ο νόμος. Δυστυχώς στην Ελλάδα ο νομοθέτης θεωρεί ότι είναι πλημμέλημα το να βασανίζει κάποιος τα ζώα, ενώ τα φιλοζωικά σωματεία ζητούν συστηματικά τη μετατροπή της κατηγορίας αυτής σε κακούργημα, προκειμένου τα δικαστήρια να επιβάλλουν μεγαλύτερες ποινές στους δράστες.

Ο δικηγόρος του βασανιστή, του ανθρωπόμορφου αυτού κτήνους - που βασάνιζε συστηματικά το ζώο του και την περασμένη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011 είχε δεχτεί επίθεση από φιλόζωους και γείτονες, οι οποίοι πραγματοποίησαν διαμαρτυρία έξω από το σπίτι του στην Καλλιθέα - άσκησε έφεση. Το δικαστήριο δεν έκανε δεκτή την παράσταση της κας Ι. Παπαθεοδώρου, η οποία ήταν η δικηγόρος της Πανελλαδική ς Συντονιστικής Επιτροπής 107 Ζωοφιλικών Σωματείων.

Σε αυτή την κατάσταση παρέλαβε στις 26/11/2010 το ζώο η κτηνίατρος που ανέλαβε τη φροντίδα των πληγών του
Σε αυτή την κατάσταση παρέλαβε στις 26/11/2010 το ζώο η κτηνίατρος που ανέλαβε τη φροντίδα των πληγών του
Όμως εκείνη ήταν που συνέβαλε τα μέγιστα και για την προετοιμασία της δίκης αυτής που είχε αυτό το επιτυχές (για τη σωτηρία των ζώων) αποτέλεσμα. Όπως εξηγεί η Βιβή Κατηφόρη από το Φιλοζωικό Σωματείο «Αδεσποτολόγιο»:
«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τα παιδιά που έκαναν την μήνυση και ήρθαν στο δικαστήριο να την υποστηρίξουν. Χωρίς αυτούς τα πράγματα μπορεί να είχαν εξελιχθεί πολύ διαφορετικά...

Οι γείτονες έσωσαν τον Μανόλο, ούτε η Αστυνομία ούτε τα σωματεία που ενεπλάκησαν. Εμείς σαν σωματείο απλά προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε το ζώο στην συνέχεια και να κυνηγήσουμε την καταδίκη του βασανιστή. Βέβαια, όπως είπε η μία από τους μάρτυρες: "Ο Μανόλο έσωσε τον εαυτό του καθώς ούρλιαζε για να τον σώσουν".

Ο κατηγορούμενος δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο. Ο δικηγόρος του ζήτησε να μην ληφθεί υπόψη η γνωμάτευση και οι φωτογραφίες του ζώου και έφερε σαν μάρτυρα την αδερφή του κατηγορουμένου που δήλωσε ότι το σκυλάκι το είχε βρει πριν λίγο καιρό, το πήγε στον κτηνίατρο και ότι ακολουθούσε αγωγή. Και ότι επίσης αγαπούσε και φρόντιζε τα ζώα. Προσπάθησαν να θέσουν το θέμα του πώς βγήκε το ζώο από το σπίτι και το ότι δεν μας παραδόθηκε με εισαγγελική παρέμβαση παρόλα αυτά το δικαστήριο θεώρησε ότι το θέμα δεν είναι σχετικό με την υπόθεση.

Η συμπαράσταση του κόσμου καθ’ όλη την διάρκεια αυτής της υπόθεσης - όλες αυτές τις ημέρες - υπήρξε καθοριστική. Υπήρξαν όμως κάποια περιστατικά κατά τη διάρκεια την δίκης τα οποία είναι καλό να αποφεύγονται, γιατί αλλιώς αυτό αποβαίνει σε βάρος μας, ειδικά στην περίπτωση που το δικαστήριο φαίνεται να έχει κατανοήσει τα γεγονότα. Καλό θα είναι να είμαστε ψύχραιμοι και να κινούμαστε στα πλαίσια της κοσμιότητας και της νομιμότητας.
O δράστης Παύλος Ταχτάλογλου δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο.

Τα επόμενα βήματα είναι η αποθεραπεία του Μανόλο στην συνέχεια όταν έχουμε ενημέρωση για την επόμενη δίκη να προετοιμαστούμε για αυτό. Υπάρχει περίπτωση ο "ιδιοκτήτης" να κάνει κάποια κίνηση να ζητήσει το ζώο, την οποία θα αντιμετωπίσουμε αναλόγως. Όπως και αν έχει, ο Μανόλο αφού γίνει καλά αναζητεί ανάδοχη οικογένεια που θα τον αναλάβει υπεύθυνα, λαμβάνοντας ειδικά υπόψη το ιστορικό του.

Κλείνοντας, θα θέλαμε και πάλι να τονίσουμε ότι αν θέλουμε να αλλάξουμε τα πράγματα σε αυτήν την χώρα και να μπει ένα τέλος στην αδιαφορία του κράτους για τα θέματα των ζώων, θα πρέπει ο καθένας από εμάς, όχι μόνο οι "ενεργοί" φιλόζωοι, αλλά ο κάθε πολίτης με ευαισθησία να γνωρίζει τα δικαιώματα των ζώων και να αντιδρά σε κάθε περιστατικό καταπάτησής τους: Κακοποίηση, φόλες, εγκατάλειψη, είναι αδικήματα στα οποία πρέπει να αντιδρούμε και πρέπει αυτό να γίνει κατανοητό από όλους μας και από τις αρχές».
O ταλαίπωρος Μανόλο ουρλιάζοντας σπαραχτικά έσωσε τον εαυτό του από
τα χέρια του σαδιστή ιδιοκτήτη του, ο οποίος τον βασάνιζε συστηματικά.


Η ποινή δεν είναι σοβαρή όμως περνάει το μήνυμα ότι στην Ελλάδα δεν μένουν ατιμώρητοι όσοι βασανίζουν και κακοποιούν τα ζώα. Τα ζώα έχουν δικαιώματα και οφείλουμε λόγω της ανωτερότητας της φύσης μας (!) να τα υπερασπιζόμαστε, από τους υπανθρώπους που τα αντιμετωπίζουν ως άψυχα αντικείμενα για κάθε χρήση!

ΑΠΟ ΖΟΥΓΚΛΑ

2 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Θα με ενδιεφερε να το παρω εγω το σκυλι αν δεν βρεθει αλλος

D.Angel είπε...

Και πολύ καλά του κάνανε!
Καιρός ήταν! Αντε και εις ανώτερα!
Να πληρώσουν τα τέρατα!

Δημοσίευση σχολίου