• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…

Καλή χρονιά, με απελευθερώσεις

Έφτασε στην ΑΝΙΜΑ δύο μερών μόλις νεογέννητο, το δεύτερο μέσα σε δυο χρόνια θηλυκό ελαφάκι που καλούμαστε να μεγαλώσουμε. Βρέθηκε στην Πάρνηθα από τους φύλακες του Δρυμού, με τραύμα στο κεφάλι και φοβερά αφυδατωμένο. Σήμερα, είναι ελεύθερο πλέον στον Εθνικό Δρυμό και ελπίζουμε να έχει ήδη ενταχθεί σε κάποια ομάδα θηλυκών.
Η μικρή έμεινε τους πρώτους μήνες της ζωής της σε χώρο ευθύνης της ΑΝΙΜΑ και έχοντας επαφή αποκλειστικά με ένα μόνο πρόσωπο, που είχε αναλάβει την ανατροφή της. Αφού κατανάλωσε πολλά λίτρα κατσικίσιου γάλακτος κι άρχισε να τρώει ξηρά τροφή, μεταφέρθηκε σε περιφραγμένο χώρο στις παρυφές του Δρυμού, όπου παρέμεινε όσον καιρό χρειάστηκε , τρώγοντας κλαριά, φύλλα, καρπούς και χώμα, όπως κάνουν όλα τα ελάφια στη φύση.
Απελευθερώθηκε στον πυρήνα του Δρυμού, παρουσία εκπροσώπων του Δασαρχείου και του Φορέα Διαχείρισης και με την ιατρική επίβλεψη του συνεργάτη μας κτηνιάτρου κ. Χρήστου Κτενά. Στην επιτυχία του εγχειρήματος βοήθησαν με τις συμβουλές τους η Kindra Mammone του CLAWS (N. Carolina) και η Mac Mercedes του PAWS (S. Carolina), που χειρίζονται πάνω από πενήντα ελάφια τον χρόνο η καθεμιά. Καθοριστική δε στάθηκε η συμπαράσταση από μέλη του ΕΔΑΣΑ, που μας υποστήριξαν σε μεταφορές νερού και τροφής όσον καιρό το ελαφάκι παρέμεινε στον περιφραγμένο χώρο.

1 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

D.Angel είπε...

Ετσιιιιιι
Καλή χρονιά γλυκό μου
2011 φιλιά

Δημοσίευση σχολίου