• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…

Οι αρχές της πόλης Ροκχάμπτον της Αυστραλίας, η οποία έχει αποκοπεί από τον κόσμο εξαιτίας των πλημμυρών, συνεχίζουν να απομακρύνουν κατοίκους από τις κατοικίες τους και προειδοποιούν τον πληθυσμό για την εμφάνιση κροκοδείλων και φιδιών.

Οι κάτοικοι έχουν οχυρώσει τα σπίτια και τα καταστήματά τους με σάκους άμμου για να προστατευθούν από τα νερά του ποταμού Φιτζρόι, που διασχίζει την πόλη , η στάθμη των οποίων έφθασε τα 9,2 μέτρα και αναμένεται να φθάσει τα 9,4 μέτρα τις δύο επόμενες ημέρες.
Το Ροκχάμπτον, με πληθυσμό 75.000 κατοίκων, βρίσκεται σε απόσταση 500 χιλιομέτρων βορείως του Μπρισμπέιν. Είναι μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της αγροτικής και πλούσιας σε ορυχεία περιοχής αυτής, η οποία πλήττεται εδώ και πολλές ημέρες από πλημμύρες, οι οποίες χαρακτηρίζονται «βιβλικές» από τις αρχές.
Οι υπηρεσίες αρωγής φοβούνται ότι η στάθμη των νερών θα παραμείνει υψηλή για τουλάχιστον δύο εβδομάδες, προκαλώντας τον πολλαπλασιασμό των κουνουπιών, φορέων ασθενειών. Οι αρχές προειδοποιούν επίσης τους κατοίκους να βρίσκονται σε επαγρύπνηση για δηλητηριώδη φίδια και κροκοδείλους.
«Εκδιώχθηκαν αιφνιδιαστικά από το φυσικό τους περιβάλλον. Τα φίδια είναι πολύ νευρικά αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο Σκοτ Μαχάφι, επικεφαλής των υπηρεσιών επείγουσας βοήθειας.
«Το πρόβλημα με τους κροκόδειλους είναι ότι είναι δύσκολο να τους διακρίνει κανείς ανάμεσα στα συντρίμμια» που μεταφέρονται από τα ρεύματα, πρόσθεσε.
Μέλος των συνεργείων αρωγής διηγήθηκε ότι είδε «δύο αστυνομικούς να πηδούν έξω από τα νερό, όταν διέκριναν τα σαγόνια» ενός κροκοδείλου πολύ κοντά τους.
Το αεροδρόμιο, οι σιδηροδρομικές γραμμές και οι περισσότεροι οδικοί άξονες που οδηγούν στο Ροκχάμπτον είναι κλειστοί, ωστόσο, αντίθετα με την ανακοίνωση των αρχών, ένας δρόμος παραμένει ανοικτός.
ΑΠΟ ECONEWS

0 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Δημοσίευση σχολίου