• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

  Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

 • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

  «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

 • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

  «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

 • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

  Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…

«Θερμή» υποδοχή επιφύλαξαν οι επιτήδειοι γείτονες σε έναν συνάνθρωπό τους, που επέστρεψε στα πάτρια εδάφη, στην Αγροσυκιά Πέλλας, μετά από χρόνια, αφού δολοφόνησαν με φόλες τα τέσσερα σκυλιά του, που ήταν οικόσιτα, εμβολιασμένα και δεν ενοχλούσαν κανέναν! Πρόκειται για τα τέσσερα ζώα της Μαργαρίτας Παπαδοπούλου, η οποία για 43 συναπτά έτη ήταν κάτοικος Λονδίνου και αποφάσισε να επιστρέψει πια στη μητέρα πατρίδα.

Η ίδια εξηγεί: «Τι να πω; Γάβγιζε κανένα από αυτά το βράδυ και ενοχλούσε κανέναν; Μα ήταν ήσυχα, αξιαγάπητα και δεν πείραξαν ποτέ κανέναν. Γιατί να το κάνουν άλλωστε. Λίγη στοργή ψάχνουν, αυτό και μόνο» είπε η ιδιοκτήτρια τους στο pellanews.gr.

«Έφυγα από την Αγγλία, για να γλυτώσω από τις κάμερες. Είναι τραγικό να σε παρακολουθούν 250 κάμερες κάθε μέρα. Έτσι αποφάσισα να επιστρέψω στην ελευθερία της πατρίδας μου και να μείνω πια στο πατρικό μου. Το οποίο άρχισα να διαμορφώνω μαζί με μια ανοιχτή αυλή σε όλους, ανθρώπους και ζώα. Πίστευα ότι οι άνθρωποι ήταν όπως τους άφησα. Και πίστευα ότι βελτιώθηκαν στη διάρκεια της ζωής».

Μάταια όμως. Κάποιοι εκεί στο χωριό της – στην όμορφη κατά τα άλλα Ελλάδα – την υποδέχτηκαν βάζοντας φόλες και δηλητηριάζοντας τα ζώα της. Είναι όμως αποφασισμένη να μετατρέψει το σπίτι σε φρούριο, βάζοντας περίφραξη στην οποία θα υπάρχει και ειδικό δίχτυ αλλά και κάμερες με κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης.

«Ήρθα με σκοπό την ελευθερία από τις κάμερες του Λονδίνου και μετέτρεψα το σπίτι σε φρούριο από αυτά που συνέβησαν» εξηγεί στο pellanews.gr.

Τα τέσσερα σκυλιά άφησαν την τελευταία τους πνοή το ένα δίπλα στο άλλο. Η φιλόζωη ιδιοκτήτρια δίνει 25.000 ευρώ σε εκείνον που θα της δώσει πληροφορίες που θα οδηγήσουν στον δράστη του εγκλήματος. «Θα φτάσω μέχρι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Θα μηνύσω τον Δήμο Πέλλας και την Αστυνομία» εξηγεί οργισμένη.
 
ΑΠΟ ΖΟΥΓΚΛΑ

0 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Δημοσίευση σχολίου