Η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης της ΚΑΛΛΙΣΤΩΣ έσπευσε στην περιοχή, προκειμένου να εξακριβώσει τα αίτια θανάτου του ζώου αλλά και για να διερευνήσει την περιοχή του ατυχήματος. Στο συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου μάλιστα, έχουν συμβεί επανειλημμένα και στο παρελθόν τροχαία ατυχήματα με θύματα λύκους. Σύμφωνα με τα στοιχεία της αυτοψίας, ο λύκος είχε σπασμένα πλευρά και σπασμένο πίσω πόδι, ενώ μετά τη συλλογή γενετικού υλικού για ερευνητικούς σκοπούς, η ομάδα της ΚΑΛΛΙΣΤΩΣ μετέφερε το ζώο στην παθολογική κλινική της Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ για νεκροψία.
Ο κίνδυνος ατυχημάτων με θύματα λύκους ή και άλλα ζώα στο συγκεκριμένο σημείο είναι μεγάλος καθώς δεν υπάρχουν ούτε πινακίδες ορίου ταχύτητας, αλλά ούτε και κατάλληλη σήμανση που να προειδοποιεί τους οδηγούς για διέλευση άγριας πανίδας, ώστε να ελαττώνουν ταχύτητα. Συγκεκριμένα στην περίπτωση του λύκου, οι υπάρχοντες αλλά και οι σχεδιαζόμενοι αυτοκινητόδρομοι τέμνουν την κατανομή του είδους σε πάρα πολλά σημεία, επηρεάζοντας αρνητικά τις μετακινήσεις του μεγάλου θηλαστικού, ιδιαίτερα αν λάβουμε υπόψη την απουσία μεγάλων περασμάτων για την πανίδα σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας.
Σύμφωνα με την Πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης Λιμνών Κορώνειας-Βόλβης, κ. Μπόμπορη, είναι επιτακτική η ανάγκη τοποθέτησης ειδικής σήμανσης στην περιοχή αφού στο συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου έχουν ήδη χαθεί τρεις λύκοι σε μικρό σχετικά χρονικό διάστημα.
ΑΠΟ ECONEWS
0 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:
Δημοσίευση σχολίου