• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

  Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

 • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

  «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

 • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

  «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

 • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

  Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…

Μπαράζ κακοποιήσεων και θανατώσεων ζώων


Την εβδομάδα που μας πέρασε είχαμε εκατοντάδες δηλητηριάσεις και θανατώσεις ζώων με κάθε τρόπο σε όλη τη χώρα. «Δυστυχώς στη συνάντηση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής 108 Ζωοφιλικών Σωματείων με την υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Μιλένα Αποστολάκη, η ίδια - σε πρώτη φάση - αρνήθηκε τα φυτοφάρμακα με τα οποία δολοφονούνται χιλιάδες ζώα της ήμερης και άγριας πανίδας, να δίνονται μόνο συνταγογραφημένα» εξηγεί η Νατάσα Μπομπολάκη, δικηγόρος και πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ».

Και συνεχίζει: «Η κα υφυπουργός τόνισε ότι δεν πρέπει να επιβαρυνθούν οικονομικά (!) οι άνθρωποι, που τόσο πόνο προκαλούν στα ζώα και τόσο άσχημες υπηρεσίες προσφέρουν στον τόπο μας, χρησιμοποιώντας τα φυτοφάρμακα ως δηλητήριο εξόντωσης κάθε είδους ζώου. Βεβαίως, το φιλοζωικό κίνημα θα επιμείνει, μέχρι ότου περιορισθεί η ασυδοσία των ανθρώπων που σκορπούν συνεχώς και ανεμπόδιστα τον θάνατο. Συνεχίζεται ο αποτρόπαιος θάνατος ζώων με τη μέθοδο του κρεμάσματος στη Κρήτη».


Η Κρήτη πρωταγωνιστεί στις κακοποιήσεις

Στο Λασίθι αυτή τη φορά συνεχίστηκε «η παράδοση» του κρεμάσματος ζώων. Μέσα στον αύλειο χώρο εξοχικής κατοικίας βρέθηκε κρεμασμένο ένα άτυχο αδέσποτο σκυλί. Πολίτες και δημοσιογράφοι που πήγαν στο σημείο συγκλονίστηκαν από τον τρόπο που βρέθηκε απαγχονισμένο ένα ακόμη αθώο πλάσμα. «Οι σύλλογοί μας ήδη έχουν έλθει σε επικοινωνία με το αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα Νεάπολης Λασιθίου, για να γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες και έρευνα για τους “τζάμπα μάγκες” που προέβησαν σε αυτή την βάρβαρη πράξη.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες μας, τις οποίες προσπαθούμε να διασταυρώσουμε, το εκεί αστυνομικό τμήμα ολιγώρησε και αρνήθηκε να προχωρήσει στις νόμιμες ενέργειες μετά την καταγγελία που τους έγινε.

Γι’ αυτό και ζητάμε από τον αστυνομικό διευθυντή Λασιθίου να διατάξει έρευνα για την καταγγελία, που μας έκανε η γυναίκα στο εξοχικό σπίτι της οποίας βρέθηκε κρεμασμένο το ζώο. Όπως είπε, οι αστυνομικοί αδράνησαν και αρνήθηκαν να προχωρήσουν σε αυτεπάγγελτη μήνυση κατά παντός υπαιτίου και να ξεκινήσουν την έρευνα για τις συνθήκες και για το από ποιους έγινε το νέο αυτό έγκλημα κατά των ζώων.

Δεκαεπτά ζώα βρέθηκαν δηλητηριασμένα στον χώρο της Αμερικάνικης Βάσης στις Γούβες Ηρακλείου. Από ευαισθητοποιημένους αλλοδαπούς (οι περισσότεροι μόνιμοι κάτοικοι) ενημερώθηκε το Υπουργείο Τουρισμού, το οποίο και ενημέρωσε τη Δημοτική Αρχή για το περιστατικό. Άλλα περίπου 17 ζώα αγνοούνται στον ίδιο χώρο και εικάζεται ότι και αυτά έχουν δολοφονηθεί. Τόσο η παλαιά όσο και η νέα Δημοτική Αρχή παραμένουν απαθείς και αδρανείς στο έγκλημα, που συντελείται χρόνια τώρα στην περιοχή αυτή.

Όλα τα ζώα ήταν στειρωμένα και εμβολιασμένα με τη συνδρομή όχι του Δήμου βέβαια αλλά φιλοζωικών συλλόγων και πολιτών. Θάνατο ζώου με πυροβολισμό, στο Λασίθι και πάλι, μας κατάγγειλε αλλοδαπή φιλόζωη (κάτοικος της περιοχής), γνωστή για τις προσπάθειες που καταβάλλει για τα αδέσποτα ζώα στην περιοχή. Η υπόθεση ερευνάται εκ μέρους μας, προκειμένου να προβούμε στις κατάλληλες νομικές ενέργειες.

Σύσκεψη των αρμόδιων φορέων σε επίπεδο Κρήτης ετοιμάζουν τα φιλοζωικά σωματεία της Κρήτης, προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η μάστιγα αυτή που πλήττει το νησί μας. Ελπίζουμε οι αρμόδιες Αρχές να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, να ανταποκριθούν στο κάλεσμά μας και επιτέλους να εφαρμόσουν τον νόμο για τις εκατοντάδες κακοποιήσεις, ενεργητικής και παθητικής μορφής, που λαμβάνουν χώρα με αμείωτο ρυθμό στην Κρήτη» εξηγεί η Μαρία Χουστουλάκη, πρόεδρος της Μ.Κ.Ο. «ΖΩΦΟΡΟΣ» και μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής 108 Ζωοφιλικών Σωματείων.

ΑΠΟ ΖΟΥΓΚΛΑ

0 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Δημοσίευση σχολίου