• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…


Ακτιβιστές που δίνουν μάχη για την προστασία των φαλαινών στο Νότιο Ωκεανό ανακοίνωσαν την Τετάρτη ότι έχουν εντοπίσει και κυνηγούν το ιαπωνικό φαλαινοθηρικό Nisshin Maru.

«Το εντοπίσαμε την Τρίτη. Είχε ξεκινήσει και πάλι να αλιεύει. Ξέρουμε ότι σκότωσαν τουλάχιστον μια φάλαινα», δήλωσε ο ακτιβιστής Paul Watson, μέλος της οργάνωσης Sea Sepherd.

«Τώρα προσπαθούν να μας ξεφύγουν. Το σκάφος τους έχει αναπτύξει πολύ μεγάλη ταχύτητα οπότε ξέρουμε ότι δεν θα αλιεύσουν σήμερα. Αυτό είναι σίγουρο», προσέθεσε.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο AFP, το υπουργείο Αλιείας της Ιαπωνίας υποστηρίζει ότι οι ακτιβιστές έχουν επιστρατεύσει ακόμα και ελικόπτερο για να κυνηγά τα ιαπωνικά φαλαινοθηρικά, ωστόσο δεν υπάρχει ακόμα κάποια αναφορά για βλάβες ή ζημιές εξαιτίας των δραστηριοτήτων τους.

«Δεν μπορούμε να εκφράσουμε ακόμα γνώμη για το αν οι δραστηριότητές τους έχουν επιπτώσεις στο κυνήγι φαλαινών από τα σκάφη μας» δήλωσε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος του υπουργείου Αλιείας, ξεκαθαρίζοντας ότι η φαλαινοθηρία θα συνεχιστεί κανονικά, βάσει προγράμματος.

Η Ιαπωνία σκοτώνει εκατοντάδες φάλαινες ετησίως επικαλούμενη «επιστημονική έρευνα». Αυτό συμβαίνει γιατί το μορατόριουμ του 1986 για την εμπορική φαλαινοθηρία έχει ένα «παραθυράκι» που επιτρέπει το κυνήγι φαλαινών για επιστημονική έρευνα και μελέτη.

Ωστόσο είναι γνωστό ότι το κρέας των φαλαινών καταλήγει σε ιαπωνικά εστιατόριο.

Οι χώρες που εναντιώνονται στη φαλαινοθηρία, μεταξύ των οποίων η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία, καθώς και οι περιβαλλοντικές οργανώσεις καταγγέλλουν ότι το κυνήγι φάλαινας είναι βάναυσο και περιττό.

Η Καμπέρα μάλιστα έχει προσφύγει στο Διεθνές Δικαστήριο Δικαιοσύνης στην προσπάθεια να εμποδίσει το αλιευτικό πρόγραμμα της Ιαπωνίας, το οποίο χαρακτηρίζει παράνομο.

ΑΠΟ ECONEWS

0 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Δημοσίευση σχολίου