• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…

Ψαράς σε ρόλο μαιευτήρα με ...θηλυκό καρχαρία

Από ότι δήλωσε ο Ρόμπερτ Βούλιτς, ο θηλυκός καρχαρίας, ενώ εγκλωβίστηκε στα δίχτυα του, πέθανε και ο ψαράς προσπάθησε να σώσει τα μικρά που κυοφορούσε. Από τα έξι σώθηκαν το δύο.


Ένας 40χρονος ψαράς από την Κροατία, «υποδύθηκε» για λίγο τον μαιευτήρα, καθώς η συνάντησή του με έναν θηλυκό καρχαρία, τον ανάγκασε να αφήσει στην άκρη το φόβο του και να βοηθήσει το ψάρι στη διαδικασία του τοκετού.

Ο Ρόμπερτ Βούλιτς, βρισκόταν, με τη βάρκα του, κοντά στο νησί Παλαγκρούζα, όταν αντιλήφθηκε ότι στα δίχτυα του, είχε πιάσει τον θηλυκό καρχαρία, ο οποίος πάλευε για να ξεφύγει.

Όμως, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Βούλιτς στην εφημερίδα «24 Sata», ο καρχαρίας έχασε τις δυνάμεις του και στη συνέχεια τη μάχη με το θάνατο. Ο κ. Βούλιτς παρατήρησε, όπως ο ίδιος περιέγραψε την «περιπέτειά» του, πως «ο θηλυκός καρχαρίας μάλλον κυοφορούσε και έτσι προσπάθησα να βοηθήσω τα μικρά».

Έτσι, έπειτα από επίμονη προσπάθεια ο κ. Βούλιτς κατάφερε να σώσει δύο από τους συνολικά έξι μικρούς καρχαρίες και μάλιστα, οι φίλοι του, που βρίσκονταν μαζί του στη βάρκα, βιντεοσκόπησαν το περιστατικό.

Ο κ. Βούλιτς δήλωσε πανευτυχής, διότι, όπως σημείωσε, κατάφερε να σώσει έστω και δύο μικρούς καρχαρίες και να τους δει να κολυμπούν στα νερά της Αδριατικής.

ΑΠΟ ΤΟ ΒΗΜΑ

0 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Δημοσίευση σχολίου