• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…

«Κόκκινο» στα ιαπωνικά φαλαινοθηρικά


Η Ιαπωνία διέκοψε τη αποστολή φαλαινοθηρικών της στην Ανταρκτική εξαιτίας της πίεσης που δέχτηκε από την οικολογική οργάνωση Sea Shepherd και εξετάζει την πιθανότητα να ολοκληρωθεί η επιχείρηση αυτή νωρίτερα από την ημερομηνία που είχε αρχικά προβλεφτεί.

«Το φαλαινοθηρικό Nisshin Maru διέκοψε τις δραστηριότητές του στις 10 Φεβρουαρίου για λόγους ασφαλείας. Εξετάζουμε την κατάσταση και υπάρχει πιθανότητα να σταματήσουμε την επιχείρηση νωρίτερα», επισήμανε εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Αλιείας.

Δεκάδες ακτιβιστές με σκάφη της οργάνωσης είχαν φτάσει στην Ανταρκτική με στόχο να εμποδίσουν την φαλαινοθηρία.

Η Ιαπωνία αλιεύει κάθε χρόνο πολλές εκατοντάδες φάλαινες για "επιστημονικούς" σκοπούς αφού το κυνήγι της φάλαινας για εμπορικούς λόγους έχει απαγορευτεί στη χώρα από το 1986.

ΑΠΟ ΖΟΥΓΚΛΑ

0 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Δημοσίευση σχολίου