• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

  Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

 • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

  «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

 • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

  «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

 • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

  Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…

Θύματα της πρόσκαιρης μόδας


Δεκάδες χιλιάδες ιγκουάνα έχουν πεθάνει την τελευταία δεκαετία στη χώρα μας, επειδή οι ιδιοκτήτες τους τα εγκαταλείπουν, μη γνωρίζοντας πώς να τα φροντίσουν.

Τα εξωτικά ζώα που κατοικούν αποκλειστικά στην κεντρική και νότια Αμερική και στα νησιά της Καραϊβικής, έγιναν διάσημα στην Ελλάδα την περίοδο 2011-2002, εξαιτίας μιας δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς.

«Τότε έγινε το μεγάλο μπαμ», αναφέρει στην «Real Planet» ιδιοκτήτης Pet Shop. Οι περισσότεροι που αγοράζουν τέτοια ζώα ως κατοικίδια, δεν γνωρίζουν σχεδόν τίποτα για αυτά, όμως τα επιλέγουν επειδή είναι της μόδας αλλά και επειδή κοστίζουν φθηνά-περίπου 20 ευρώ το ένα.

Αυτό που κυρίως δεν ξέρουν, είναι ότι μέσα σε 1-2 χρόνια, το μικρό ιγκουάνα μπορεί να ξεπεράσει το ένα μέτρο σε μήκος και να φτάσει ακόμα και το 1,70 μετά από κάποιο χρονικό διάστημα. Εξίσου σημαντικό και άγνωστο στους περισσότερους είναι ότι για να επιβιώσει, χρειάζεται μεγάλους χώρους, υψηλή θερμοκρασία και υγρασία.

Ο μεγάλος αριθμός εγκαταλελειμμένων ζώων δείχνει ότι οι περισσότεροι αγοραστές δεν μπορούν να τα φροντίσουν, ούτε έχουν υπολογίσει εξ΄ αρχής το κόστος συντήρησης.

Η μεγάλη ζήτηση των ιγκουάνα, είχε ως αποτέλεσμα να πωλούνται εκατοντάδες σε όλη την Ελλάδα. Τα ζώα βρίσκονταν σε συνθήκες εξαθλίωσης-παγωμένα στους 15 βαθμούς- και τα περισσότερα πέθαναν.

ΑΠΟ NEWSBEAST

0 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Δημοσίευση σχολίου